« Film
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
SKLAD

Princ Charles snimio film o klimatskim promjenama

Film 'Harmony' trebao bi poslati poruku kako je čovjek izgubio nekad urođeno razumijevanje da s prirodom treba živjeti u skladu

(Getty Images)
Više o

Al Gore

,

princ Charles

,

klimatske promjene

,

CT

,

Tanger

,

Wellington

Britanski prijestolonasljednik princ Charles snimio je za američku televiziju NBC film o klimatskim promjenama i pokušajima pronalaženja inovativnih rješenja za očuvanje okoliša, objavila je ta tv-mreža.

"Harmony" (Sklad), bit će prikazan u studenome, u sklopu inicijative 'Zeleno je univerzalno'", objavila je američka tv-mreža i najavila da je uradak "hitan, pristupačan i praktičan poziv u akciju".

Film je izrastao iz tri desetljeća predana Charlesova rada na očuvanju okoliša u Velikoj Britaniji i prekomorskim zemljama, te donosi stajališta poljoprivrednika, poslovnih ljudi i vladinih dužnosnika.

U film je ugrađen i intervju što ga je princ Charles načinio s bivšim američkim potpredsjednikom Aleom Goreom.

Gore je Nobelovu nagradu za mir, kao i filmsku nagradu Oscar, dobio za dokumentarni film "Neugodna istina" o prijetnjama klimatskih promjena za planet.

Najstariji sin britanske kraljice Elizabete II, Charles, bavi se organskim uzgojem, a njegov film treba odaslati poruku kako je čovjek izgubio nekad urođeno razumijevanje da s prirodom treba živjeti u skladu. (hina/metro-portal)

28.04.2010. 12:14:22
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh