« Biznis
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
DEUTSCHE BANK

Čelnik banke prošle godine zaradio skoro 10 milijuna eura

Prošle je godine osmočlanom upravnom odboru Deutsche Banka ukupno isplaćeno 38,98 milijuna eura naknada

(Wikipedia)
Više o

plaća

,

Deutsche Bank

,

menadžerski bonusi

,

Josef Ackermann

Čelnik Deutsche Banka Josef Ackermann prošle je godine zaradio ukupno 9,55 milijuna eura, uključujući plaću, povlastice i bonuse, stoji u godišnjem izvješću te kompanije objavljenom u utorak.

Pritom će 70 posto toga iznosa Ackermannu biti isplaćeno naknadno, ovisno o budućim poslovnim rezultatima grupacije, priopćio je nadalje Deutsche Bank.

Izdašno nagrađivanje bankara postalo je sporno diljem svijeta nakon izbijanja globalne financijske krize koja je nagnala vlade na pooštravanje propisa o isplati bonusa.

Prošle je godine osmočlanom upravnom odboru Deutsche Banka ukupno isplaćeno 38,98 milijuna eura naknada, 4,48 milijuna više nego u 2008. kada je izbila globalna financijska kriza.

Grupa je u 2009. ostvarila dobit prije oporezivanja u visini 5,2 milijarde eura, zahvaljujući oporavku ogranka za korporativno i investicijsko bankarstvo koji je generirao 4,3 milijarde eura.

U 2008. grupa je zabilježila prvi gubitak u više od 50 godina u iznosu 5,7 milijardi eura. Gubitak prije poreza ogranka za korporativno i investicijsko bankarstvo iznosio je 7,4 milijarde eura.

Prilikom objave godišnjeg izvješća najveća njemačka banka izrazila je oprezan optimizam glede prognoza za financijski sektor. "Bankarska industrija trebala bi se u 2010. i 2011. polako vratiti u normalu", stoji u njezinom priopćenju. (hina/metro-portal)

16.03.2010. 11:31:40
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh