« Nogomet
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
MANJI NEREDI

Prije i poslije derbija uhićeno 19 navijača, od prosvjednika nitko

Na maksimirskom derbiju između Dinama i Hajduka, prema policijskoj procjeni, okupilo se oko 12 tisuća navijača od čega oko tri i pol tisuće gostujućih

BBB
BBB (Goran Mehkek/CROPIX)
Više o

Maksimir

,

Torcida

,

policija

,

prosvjedi

,

derbi

,

BBB

Prije i nakon jučerašnje utakmice Dinama i Hajduka policija je uhitila osmoricu Bad Blue Boysa i 11 pripadnika Trocide, dok su antivladini prosvjedi koji su istovremeno trajali na zagrebačkim ulicama prošli bez izgreda i uhićenih, doznaje Hina danas u zagrebačkoj policiji.

Na maksimirskom derbiju, prema policijskoj procjeni, okupilo se oko 12 tisuća navijača od čega oko tri i pol tisuće gostujućih. Od ukupno 19 uhićenih, 17 ih je odvedeno u jedinicu za zadržavanje na Senjaku gdje će danas biti izvedeni pred dežurnog istražnog suca. Preostala dvojica, uhićena zbog posjedovanja marihuane, puštena su nakon kriminalističke obrade, a prijava protiv njih bit će podnesena redovitim putem, kažu u policiji.

U manjim navijačkim neredima na gradskim ulicama oštećeno je ukupno osam ZET-ovih autobusa i tri automobila, a jedan je zagrebački navijač lakše ozlijeđen. Istovremeno, prosvjedna kolona koja se od 18 do 21,15 sati kretala širim centrom Zagreba prošla je mirno, a na ulicama se prema policijskim procjenama okupilo oko pet tisuća prosvjednika.

Iako tijekom prosvjeda policija nije imala razloga za intervenciju i niti jedan prosvjednik nije uhićen, na Markovom je trgu oko 14,20 sati uhićen jedan od organizatora "facebook prosvjeda" Ivan Pernar. U policiji kažu da je pojavljivanjem pred sjedištem Vlade i Sabora prekršio raniju sudsku zabranu približavanja Markovu trgu, a uhićen je dok je davao izjavu jednoj slovenskoj televizijskoj postaji. Nakon uhićenja odveden je u jedinicu za zadržavanje iz koje je izašao danas ujutro pošto mu je prekršajni sudac odredio termin saslušanja.

20.03.2011. 17:18:46
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh