« Film
objavljeno prije 6 godina i 10 mjeseci
ZFF

Prijavite filmove za natjecateljski program ZFF-a

Aktualan je natječaj za prijavu filmova za natjecateljski program Festivala; rok za prijave je 21. kolovoz za međunarodnu konkurenciju, odnosno 25. rujan za filmove koji se prijavljuju u program Kockice

Prijavite svoje filmove
Prijavite svoje filmove (Arhiva)
Više o

Zagreb Film Festival

,

prijava filma

Zagreb Film Festival i ove će se godine održati u studenom, točnije od 11. do 19. studenog 2017. na uobičajenim gradskim lokacijama - kina Europa i Tuškanac, Muzej suvremene umjetnosti, F22 - Nova akademijska scena i drugdje.

Aktualan je natječaj za prijavu filmova za natjecateljski program Festivala; rok za prijave je 21. kolovoz za međunarodnu konkurenciju, odnosno 25. rujan za filmove koji se prijavljuju u program Kockice. Natjecateljski program uključuje, kao i dosad, debitantske (prve i druge) dugometražne i kratkometražne igrane filmove. Hrvatski autori i autorice svoje filmove u trajanju do 30 minuta mogu prijaviti u natjecateljski program Kockice, i to do 25. rujna. Pravilnik i online prijavnica dostupni su na službenoj web stranici Festivala.

ZFF je od samog početka programski usmjeren k predstavljanju i promociji debitantskih filmova i novih autora. U glavnom festivalskom programu dosad su se natjecali redatelji poput Antona Corbijna, Stevea McQueena, Radua Judea, Xaviera Dolana, Andreja Zvjaginceva, Uberta Pasolinija, Alexandrosa Avranasa, pa čak i Georgea Clooneyja.

Natjecateljski program Kockica najavio je i širu publiku upoznao s brojnim novim imenima na domaćoj filmskoj sceni koja su kasnije prepoznata ne samo unutar nacionalne kinematografije, već i na međunarodnoj festivalskoj sceni (primjerice, Matija Kluković, Juraj Lerotić, Hana Jušić, Ivan Sikavica, Sonja Tarokić, Tin Žanić i dr.), uz sustavno promoviranje hrvatskog kratkometražnog filma.

I ove godine uz glavni natjecateljski program publika će moći pratiti neke stare i neke nove popratne filmske programe (Velikih 5, Ponovno s nama, Moj prvi film), a program Industrija, posvećen edukativnim i praktičnim sadržajima, predstavit će niz radionica, predavanja, panela i drugih sadržaja namijenjenih filmskim profesionalcima, mladim filmašima i svima zainteresiranima za različite aspekte filmske proizvodnje. U sklopu Industrije održat će se i 6. izdanje radionice Moj prvi scenarij, namijenjene filmašima koji pripremaju scenarij za svoj prvi dugometražni film. Natječaj za ovogodišnju radionicu traje do 5. srpnja, a informacije vezane uz postupak prijave mogu se pronaći na linku.

29.06.2017. 12:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh