« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
MEDIJSKA PRESUDA

Prihvaćena ostavka predsjednika Uprave 3. maja

Željko Starčević je podnio ostavku nakon novinskih napisa po kojima je tijekom protekle godine za reprezentaciju potrošio 430 tisuća kuna

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Davor Žunić/Cropix)
Više o

3. maj

,

ostavka

,

Sindikat metalaca Hrvatske

,

Željko Starčević

,

Edi Kučan

Nadzorni odbor riječkog "3. maja" na današnjoj je telefonskoj sjednici prihvatio ostavku predsjednika Uprave Brodograđevne industrije i brodogradilišta "3. maj" Željka Starčevića, potvrdio je predsjednik Nadzornog odbora Leo Begović.

Na mjesto čelnog čovjeka riječkog brodogradilišta privremeno je imenovan Edi Kučan, dosadašnji član Uprave.

Željko Starčević je podnio ostavku nakon novinskih napisa po kojima je za reprezentaciju utrošio 430 tisuća kuna tijekom protekle godine.

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor jučer je, tijekom boravka na otoku Krku, odgovarajući na novinarski upit o ovom slučaju, kazala da će se pobrinuti da dobije detaljne informacije o tome nakon čega će se, ako se medijski napisi pokažu istinitim, vrlo brzo reagirati i donijeti odluke.

U vremenima krize svi ljudi na odgovornim funkcijama moraju se ponašati odgovorno, ali i bez obzira na krizu, ministri i čelnici tvrtki moraju biti primjer skromnosti u trošenju novca koji nije njihov, rekla je.

I podružnica Sindikata metalaca Hrvatske u "3. maju" jučer je zatražila kontrolu troškova sa Starčevićeve službene kartice. Povjerenik SMH u riječkom brodogradilištu Juraj Šoljić ustvrdio je kako je i prije nego što je priča 'procurila' u medije od Nadzornog odbora Brodogradilišta "3. maj" zatraženo da se izlistaju troškovi koji su napravljeni službenom karticom. (hina/metro-portal)

20.01.2010. 19:33:03
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh