« Hrvatska
objavljeno prije 9 godina i 2 mjeseca
OPREZ!

Prevaranti žele doći do računa lažnim mailovima

Hrvatski građani koji imaju račune u Raiffeisen banci postali su potencijalna žrtva internetskih prevaranata koji se lažnim e-mailovima žele dočepati podataka za pristup tim računima

Počistit će vam račune u trenu
Počistit će vam račune u trenu (Arhiva)
Više o

prevara

,

Raiffeisen banka

,

RBA

,

krađa identiteta

,

phising

,

lažni mailovi

Lažni mailovi preplavili su e-mail račune hrvatskih građana, a MUP upozorava da se radi o prevari kojom se zlonamjerni pokušavaju dočepati računa u Raiffeisen banci. U mailovima piše da RBA obavještava korisnika da je dobio uplatu na račun.

Ako otvorite e-mail, u njemu će biti poveznica na stranice gdje biste trebali moći pristupiti svom računu, a zapravo vodi na lažne stranice RBA, nerijetko sjajnu kopiju originalnih. U slučaju da unesete podatke za pristup računu, time ste širom otvorili vrata prevarantima.

U drugoj se varijanti na računalo instalira program koji će bilježiti sve vaše povjerljive podatke za pristup bilo kojem servisu, tj. ukrast će vam sve lozike.

Phising ili krađa identiteta na taj će način uspjeti, a u slučaju da ste unijeli podatke i tek tada shvatili da ste na lažnim stranicama, odmah kontaktirajte banku i promijenite PIN i sve lozinke koje imate za pristup svojim računima.

16.03.2015. 08:03:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh