« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 10 mjeseci
SAVJETI

Prepoznajte muljatora u trenu

Prvi znakovi neiskrenosti i obmane mogu pročitati iz neverbalne komunikacije, odnosno govorom tijela, postoji još jedan uzorak koji opisuje laž, a krije se u riječima

Evo par znakova koji odaju lažljivca
Evo par znakova koji odaju lažljivca (Shutterstock)
Više o

laži

,

laganje

,

prepoznavanje laži

,

lažljivci

Znakovi neiskrenosti i obmane mogu pročitati iz neverbalne komunikacije, odnosno govorom tijela, postoji još jedan uzorak koji opisuje lažljivce, a krije se u riječima, odnosno rečenicama koje izgovaramo.

Naime, lažljivci rade ove tri stvari redovito:

Gomilaju riječi - u želji da se izvuku iz negativne situacije, osobe koje lažu će se maksimalno potruditi da se u njihovu ispriku nikada ne posumnja.

Upravo zbog toga lažljivci vole pripremiti sočan i detaljan odgovor. No nisu niti svjesni kako upravo ti detalji mogu otkriti sočnu laž. Naime, osobe koje vas pokušavaju 'preveslati' u objašnjenje će uvrstiti veliki broj detalja koje opisuju situaciju, a koji zapravo nemaju puno veze sa samom pričom

Sebe izbacuju iz rečenice - želite li biti sigurni da vas netko mulja, uhvatite ih nespremne te im postavite direktno pitanje. Prva reakcija osobe koja pokušava prikriti istinu je ta da će vam odgovoriti tako da sebe potpuno izbaci iz konteksta odgovora.

Vole koristiti negativan kontekst - iako su neki itekako vješti u laganju, prirodna reakcija tijela na laž je nelagoda i nervoza koja se može očitovati u ponašanju, ali i govoru. Osobe koje pokušavaju zakamuflirati laž često u rečenice ubacuju negativne riječi koje simboliziraju ljutnju naspram nekoj situaciji.

17.06.2016. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh