« Spektakli
objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca
1921.-2011.

Preminula glumica Jane Russell

U ponedjeljak je u 89. godini u Kaliforniji umrla američka glumica Jane Russell, jedna od najvećih holivudskih zvijezda četrdesetih i pedesetih godina prošloga stoljeća

Russel u filmu
Russel u filmu "Muškarci više vole plavuše" (Wikipedia)
Više o

Hollywood

,

smrt

,

jane russell

"Jane Russell preminula je u miru u svojem domu, okružena članovima obitelji", rekao je novinarima njezin sin Buck Waterfield. Russell je glumila uz Marilyn Monroe u filmu "Muškarci više vole plavuše", koju mnogi smatraju i njezinom najboljom ulogom, prenosi Hina. Glumica nije bila pretjerano zadovoljna svojom karijerom.

"Osim u komedijama, nigdje drugdje nisam ništa postigla. Zapravo, mogu reći da sam često bila nezadovoljna filmovima u kojima sam glumila", jednom je prilikom rekla. Mnogi kritičari smatraju da je većina njezinih filmova bila brzo zaboravljena. U filmovima i na fotografijama često se pojavljivala u uskoj odjeći, a redatelji i producenti potencirali su takav glumičin image.

Holivudska zvijezda udavala se tri puta. U prvom je braku bila s poznatim nogometašem Bobom Waterfieldom. Nisu imali biološke djece, no posvojili su ih troje. Razveli su se nakon 25 godina braka, nakon čega se Russell udala za glumca Rogera Barreta, no on je umro nakon samo tri mjeseca. Godine 1971. udala se i treći put, za Johna Peoplesa umirovljenog vojnog pukovnika koji je umro 1999. Godine 1978. završila je u pritvoru zbog vožnje u pijanu stanju, nakon čega se podvrgnula liječenju od alkoholizma.

Holivudska zvijezda bila je poznata i po humanitarnom radu. Osnovala je organizaciju World Adoption International Fund koja je pomogla u posvojenju mnogobrojne siročadi.

01.03.2011. 14:36:07
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh