« Film
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
LISINSKI

Premijerno prikazan film 'Na putu' Jasmile Žbanić

POGLEDAJTE TRAILER: Svjetsku premijeru film je imao 18. veljače na Berlinaleu, a filmska kritika je posebno pohvalila glumce Zrinku Cvitešić i Leona Lučeva

Zrinka Cvitešić i Leon Lučev
Zrinka Cvitešić i Leon Lučev (YouTube)
Više o

Berlinale

,

Zrinka Cvitešić

,

Leon Lučev

,

Na putu

,

Jasmila Žbanić

Film "Na putu" sarajevske redateljice Jasmile Žbanić, u kojemu glavne uloge igraju hrvatski glumci Zrinka Cvitešić i Leon Lučev, premijerno je prikazan večeras u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

"Na putu" je priča o mladom bračnom paru Luni (glumi je Zrinka Cvitešić) i Amaru (Leon Lučev) čija se ljubav nađe na kušnji kada Amar odluči postati pripadnik konzervativne islamske vjerske zajednice vehabija, odnosno selefizma.

Po riječima redateljice i scenaristice filma Jasmile Žbanić, to nije politička priča o selefijama, jer je kao autoricu i umjetnicu ponajviše zanima ženski lik i pitanje materinstva.

Svjetsku premijeru film je imao 18. veljače na ovogodišnjem Berlinskom filmskom festivalu, kada ga je pratilo više od tisuću gledatelja, a filmska kritika mu je davala odlične ocjene. Posebno je bila pohvaljena gluma dvoje glavnih likova.

Na temelju te uloge Zrinka Cvitešić je uvrštena u program "Shooting stars 2010" Berlinalea, a nagrađena je kao jedna među deset najboljih europskih glumačkih talenata.

Uz redovnu distribuciju u kinima, film "Na putu" prikazivat će se putem projekta "Kino u gostima", pokrenutog kako bi film vidjela i publika u gradovima koji nemaju kino dvorane. Filmska ekipa će tijekom ožujka, sa svom potrebnom tehničkom opremom, posjetiti Slavonski Brod, Karlovac, Krapinu, Trogir i Umag.

U filmu glume još Ermin Bravo, Mirjana Karanović, Marija Kohn, Nina Violić, Sebastian Cavazza, Jasna Ornela Bery, Izudin Bajrović, Jasna Žalica, Luna Mijović.

Nakon zagrebačke premijere publici se predstavila filmska ekipa, predvođena redateljicom Jasmilom Žbanić, a glavni glumac Leon Lučev, koji je i jedan od producenata filma, tom se prigodom zahvalio pokojnom Albertu Kapoviću, osnivaču Hrvatskog audiovizualnog centra.

Prije Zagreba, film je 25. veljače imao premijeru u Sarajevu, u punoj olimpijskom dvorani Zetra. (hina/metro-portal)

27.02.2010. 23:00:48
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh