« Film
objavljeno prije 7 godina i 5 mjeseci
DOĐITE

Premijera ultimativnog filma o tinejdžerskim filmovima u MM centru

Beyond Clueless je jedinstveno filmsko djelo sastavljeno u potpunosti od isječaka iz više od 200 tinejdžerskih filmova koji se smatraju klasicima toga žanra

Ultimativni film o tinejdžerskim filmovima
Ultimativni film o tinejdžerskim filmovima (Kultura promjene)
Više o

MM centar

,

Beyond Clueless

,

Indie Game: The movie

Ne propustite 3 izuzetna filmska programa u MM centru ovoga tjedna, od filmske analize radova V. Kristla, I.L.Galete i A. Hušman, preko ultimativnog filma o tinejdžerskim filmovima Beyond Clueless do prvog dugometražnog dokumentarca o stvaranju video igrica  Indie Game: The movie.

Ulaz na sve projekcije je besplatan, a više informacija potražite na http://mmcentar.sczg.hr/

30. studenoga od 19:30 na rasporedu su projekcije triju značajnih hrvatskih kratkometražnih filmova uz njihovu interpretaciju kroz riječi triju sjajnih filmskih kritičara, filmologa i teoretičara. Višnja Vukašinović, Mario Kozina i Hrvoje Turković, u spoju mladosti i iskustva, govorit će o filmovima Vlade Kristla(Madeline, Madeline), Ivana Ladislava Galete (Water pulu 1869 1896) i Ane Hušman (Skoro ništa), povezujući 50-ak godina povijesti hrvatskoga filma.

1. prosinca od 19:30 gledamo  hrvatsku premijeru Beyond Clueless jedinstvenog filmskog djela sastavljenog u potpunosti od isječaka iz više od 200 tinejdžerskih filmova koji se smatraju klasicima toga žanra. Uz baršunasti glas naratorice Fairuze Balk, zvijezde filma Opasne čini, redatelj Charlie Lyne vodi nas na putovanje kroz um, tijelo i dušu tinejdžerskih filmova. Istovremena dekonstrukcija svih klišeja kao i vodič kroz najbolje i najlošije holivudske filmove o odrastanju, Beyond Clueless ultimativni je film o tinejdžerskim filmovima. 

Obje su projekcije dio projekta Kratke slike, koji kroz 4 različite programske cjeline (Izvan fokusa, Proširena slika, Iz Kratke baze 25 FPS-a, Runda kratkog)   pozornost posvećuje inovativnim filmskim strujanjima, prateći tokove suvremene produkcije, ali i klasičnih ostvarenja. Analizu filmova gledamo u okviru Runde kratkog posvećene hrvatskom kratkometražnom filmu, a Beyond Clueless dio je cjeline Iz Kratke baze 25 FPS-a.

Indie Game: The movie (r. Lisanne Pajot , James Swirsky) prvi je dugometražni dokumentarni film o stvaranju video igrica. Film se osvrće na one s manjim šansama za uspjeh u industriji video igara, indie developere, koji žrtvuju novac, zdravlje, pa i zdrav razum kako bi ostvarili svoj životni san - podijelili svoju viziju s ostatkom svijeta. Indie Game: The movie film je o kreativnom procesu i vlastitom izlaganju kroz svoj rad. Riječ je o putovanju s kojim se mnogi filmaši, stvaratelji, umjetnici, poduzetnici  i mnogi drugi mogu povezati u digitalno doba. Film je na rasporedu 2. prosinca u 21:00.

28.11.2016. 12:02:56
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh