« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci

Premijera uhvatila fjaka

Antonela Nižetić-Capković
Antonela Nižetić-Capković
Više o

Ivo Sanader

Pet dana, koliko nije bilo ni traga ni glasa od šefa Vlade, bilo je dovoljno da javnost počne špekulirati kako nam je Sanader možda bolestan. Neki su čak, ne znam kako, primijetili da je bljeđi i izgleda znatno umornije. I sam Sanader dodatno je podgrijao zabrinutost javnost. Prvo, kada je otkazao službeni put u Austriju na sastanak predsjednika vlada o stabilnosti jugoistočne Europe.  Glasnogovornik Zlatko Mehun pokušao ga je opravdati objasnivši kako je premijer ocijenio da njegov odlazak u trenutku kada je predizborna kampanja u Austriji na samom vrhuncu nije ‘najsretnije’ vrijeme za njegov posjet.

Iako stalno ponavlja da vozi u petoj brzini, prethodni tjedan premijer Ivo Sanader ubacio je u ler i pusti da stvari i događaji prolaze mimo njega 

No, Sanader je otkazao posjet procijenivši da je, nakon otkazivanja Josea Manuela Barossa, to sastanak ispod njegove razine, na koji ne želi trošiti ni vrijeme ni snagu. Premijer nije našao za shodno ni da prokomentira uhićenje Radovana Karadžića, što su mnogi protumačili kao ozbiljan politički gaf državnika čija je zemlja bila direktna žrtva tog krvnika.

Kada se Sanader nije pojavio ni u Dubrovniku na predstavi ‘Dundo Maroje’ u kojoj je ulogu Petrunjele igrala njegova kći Petra, naveliko se počelo nagađati od čega to naš premijer boluje. Sve to vrijeme Sanader se sa suprugom Mirjanom odmarao u Splitu. Kao pravog Dalmatinca i Splićanina, na plus 30 uhvatila ga je fjaka.

Piše: Piše: Antonela Nižetić-Capković
31.07.2008. 18:40:02
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh