« Zagreb
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
ŠTRAJK

Pregovori gradske uprave i taksista dobro napreduju

Taksisti će odmah prekinuti štrajk u Zagrebu ako dobiju čvrsta jamstva da će se njihovi prijedlozi biti ozbiljno razmotreni

Taxi štrajk
Taxi štrajk (Bernard Covic / Cropix)
Više o

taksisti

,

zagrebački taksisti

,

Radio Taxi

Zagrebački taksisti i gradska uprava postigli su stanoviti napredak u pregovorima o prekidu štrajka, rekao je glasnogovornik zagrebačkog Radio taksija Mirsad Hukić.

Taksisti, koji su od jutros u štrajku i od 9 sati vode pregovore s gradskom upravom o svojim zahtjevima, oko 10,30 sati su prekinuli pregovore radi usuglašavanja stajališta oko novog linijskog taksi prijevoza, kazao je Hukić, koji očekuje da će se pregovori nastaviti oko podne.

Ako dobiju čvrsta jamstva da će se njihovi prijedlozi novog sustava organizacije i naplate taksi usluga u Zagrebu ozbiljno razmotriti, taksisti će odmah prekinuti štrajk, kazao je.

Govoreći ispred zgrade Gradskog poglavarstva Hukić je rako da zagrebački taksisti već godinama predlažu uvođenje i tzv. "linijskog prijevoza" taksijem u Zagrebu, što su predstavili javnosti i Gradskoj skupštini prije dva dana, ali da nije bilo nikakvog odjeka nadležnih.

Ponovio je da bi taj novi sustav taksi usluge bio jeftiniji za građane i do 65 posto, a da bi se zadržala dosadašnja taksi usluga u Zagrebu za korisnike koji to žele i u skladu je s njihovim platežnim mogućnostima.

Upitan o najavama mogućeg uvođenja još jednog koncesionara taksi usluga u Zagrebu, Hukić je rekao da nemaju ništa protiv konkurencije, ali pod jednakim uvjetima za sve i ne na štetu članova Radio taksija.

Naglasio je da za njih nije prihvatljiv prijedlog nove odluke o taksi prijevozu koji je gradska uprava uputila Skupštini grada Zagreba. Rekao je da oni nisu imali nikakvog utjecaja na taj prijedlog i da u njega nisu uvršteni savjeti taksi struke.(hina/metro-portal)


14.10.2010. 12:05:04
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh