« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
RANA INTERVENCIJA

Predstavljen web servis za roditelje djece s teškoćama u razvoju

Cilj UNICEF-ovog projekta je unaprijediti ranu podršku, skratiti roditeljska lutanja i stvoriti uvjete za cjelovit razvoj djece s razvojnim teškoćama

(ranaintervencija.org)
Više o

UNICEF

,

Prve 3 su još važnije

,

rana intervencija

,

djeca s teškoćama u razvoju

,

web servis

U sklopu UNICEF-ove akcije "Prve 3 su još važnije" danas je predstavljen novi internetski servis, za roditelje djece s neurorazvojnim rizicima i teškoćama u razvoju kojega je razvila Hrvatska udruga za rane intervencije u djetinjstvu, priopćeno je iz UNICEF-a.

Internetski servis 'Rana intervencija' roditeljima nudi mogućnost da pitaju i riješe svoje nedoumice i tako skrate vrijeme u traženju stručnih odgovora, ali i konkretnih informacija o servisima koji postoje u mjestu stanovanja.

Roditelji sa sumnjom na razvojno odstupanje kod svog djeteta, kao i oni koji podižu dijete s razvojnim teškoćama, mogu sva svoja pitanja upućivati u internet savjetovalište te na svoju e-adresu dobiti stručni odgovor koji će sadržavati relevantne stručne činjenice i objašnjenja, ali i informacije o mogućim, obiteljskom prebivalištu najbližim, mjestima na koja se roditelj može obratiti.

Cilj je unaprijediti ranu podršku, skratiti roditeljska lutanja i osnažiti intuitivno roditeljstvo, a kod stručnjaka, koji rade s malom djecom i obiteljima, unaprijediti povezivanje i podići razinu stručnosti. Krajnji cilj je stvoriti uvjete za što cjelovitiji razvoj djece s razvojnim teškoćama i sretno roditeljstvo, stoji u priopćenju.

Istraživanja o potrebama i percepciji roditelja o kvaliteti skrbi za djecu s teškoćama u razvoju govore da je više od polovice roditelja nezadovoljno ili djelomično zadovoljno informacijama koje se nude o mogućim tretmanima i servisima za njihovu djecu.

Internetski servis je predstavila prof.dr.sc. Marta Ljubešić, predsjednica Hrvatske udruge za rane intervencije u djetinjstvu i voditeljica projekta E-informacijskog i referalnog centra za ranu intervenciju u djetinjstvu. (hina/metro-portal)

26.02.2010. 14:54:54
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh