« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 6 mjeseci
NEVIĐEN PROJEKT

Predstavljen "Hrvatski san" - novi grad na Jadranu

POGLEDAJTE VIDEO - Lokacija se nalazi u blizini Dubrovnika, ušća Neretve, Počitelja i Mostara te Korčule i Mljeta

(Ranko Suvar / CROPIX )
Više o

Luka Bebić

,

dalmacija

,

Jadran

,

mobilna mreža

,

pad mobilne mreže

,

Nives Jambrošić

Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić nazočio je danas prezentaciji pet milijardi eura vrijednog projekta "Hrvatski san" Profectus grupe kojim bi se na obali Jadrana trebao izgraditi novi grad od 100,000 stanovnika.

"Prije godinu dana predlagani su neki monstruozni objekti, kao da sam na Mjesecu", rekao je Bebić, ističući da je važno da projekti slijede potrebe prostora.

Važno je, kaže, i da projekt ima suglasnost lokalne samouprave, da slijedi potrebe stanovništva i otvori radna mjesta u blizini starih naselja, koja se samim projektom neće promijeniti.

"Želimo da se ljudi tu vrate i žive, a već postojeća naselja pritom se neće mijenjati, nego samo prilagoditi potrebama suvremenog stanovanja", rekao je.

Naglasio je da je riječ o kvalitetnom, projektu, na izuzetno atraktivnoj lokaciji, u blizini Dubrovnika, ušća Neretve, Počitelja i Mostara te Korčule i Mljeta.

Bebić se osvrnuo i na neobičan naziv "Hrvatski san":

Predsjednik Uprave Profectus grupe Vicenco Blagaić kazao je, pak, kako očekuje da će ubrzo krenuti realizacija prve faze projekta u uvalama Sestrice, koja bi trebala biti završena do 2015.

Ukupna investicijska vrijednost te faze je oko 1,5 milijardi eura, a obuhvaća izgradnju 13 hotela, apartmana, vila, golf terena i dodatnih sadržaja koji bi trebali pridonijeti produljenju turističke sezone.

Ustvrdio je i da postoji interes investitora za projekt koji je u protekle tri godine predstavljan u čitavom svijetu.

"Jako smo interesantni i zato što je Hrvatska na pragu ulaska u EU, a do sad nismo imali spremne projekte poput ovoga", rekao je Blagaić.

06.05.2010. 13:30:38
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh