« Ekosfera
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
ČISTIJI OKOLIŠ

Predstavljen ekološki projekt udruge GIDRA

Najavljen je i nastavak borbe za trajno ukidanje dozvole za rad na spaljivanju opasnog otpada tvrtki T 7 VIS u pogonu Pamučna industrija

Kako očuvati Mrežnicu
Kako očuvati Mrežnicu (Wikipedia)
Više o

mrežnica

,

ekološki projekt

,

GIDRA

,

Duga Resa

Projekt Građanske inicijative Duga Resa (GIDRA) „Kampanja za čistiji zrak i rijeku Mrežnicu" predstavljen je danas u dugoreškoj gradskoj vijećnici, a najavljen je i nastavak borbe za trajno ukidanje dozvole za rad na spaljivanju opasnog otpada tvrtki T 7 VIS u pogonu Pamučna industrija.

Blaženka Petrak, koordinatorica GIDRA-e i mentorica mladim volonterima, kazala je da je projekt dobio 5663 eura iz programa "Mladi na djelu" Agencije za mobilnost i programe Europske unije, te će u narednih šest mjeseci provesti niz aktivnosti s jedinstvenim ciljem: da se građani svih dobnih kategorija još više ekološki osvijeste.

"Cilj nam je da se svi, a posebno djeca i mladi, kroz nekoliko edukacijskih događanja uključe u aktivnosti za zdraviji život i zdraviji okoliš, posebno s naglaskom na zaštitu rijeke Mrežnice", kazala je Petrak.

Nositelji projekta bit će osmero mladih ekoloških aktivista, studenata i srednjoškolaca, koji djeluju kroz GIDRA-in ogranak mladih. Prve su aktivnosti oko nove web stranice s fotografijama, videzapisima i forumom za komunikaciju aktivista i građana međusobno, koja je već u izradi i može joj se pristupiti na www.gidra.hr.

Za jučerašnju izjavu ministrice zaštite okoliša Mirele Holy županu Ivanu Vučiću da će biti ukinuta dozvola za gospodarenje opasnim otpadom tvrtki T 7 VIS u Pamučnoj industriji predsjednica GIDRA-e Lada Vrana kazala je da treba pričekati sa slavljem dok sve ne bude "crno na bijelom".

Petrak je dodala da u toj najavi GIDRA vidi uspjeh svog angažmana, ali da "borba ide dalje sve dok se trajno ukidanje dozvole stvarno i ne dogodi".

04.02.2012. 14:46:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh