« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
SP 2010:

Predsjednik odbora SP-a pesimističan

Danny Jordaan ne vjeruje u uspjeh južnoafričke reprezentacije

(Wikipedia)
Više o

SP 2010.

,

Danny Jordaan

Predsjednik organizacijskog odbora i prvi čovjek operative Svjetskog nogometnog prvenstva u Južnoj Africi 2010 Danny Jordaan kazao je kako "ne vjeruje da će južnoafrički nogometaši ikoga pobijediti na Svjetskom prvenstvu".

Jordaan je to izrekao na svečanom ručku u Johannesburgu povodom jedne humanitarne priredbe uoči prvenstva, a bujicu uvreda na račun svoje nacionalne reprezentacije spriječili su njegovi pomoćnici, koji su ga prekinuli u govoru.

Prvi operativac, kojeg Južnoafrikanci smatraju i najzaslužnijim što je Svjetsko prvenstvo prvi puta doveo na afričko tlo, bio je pun hvale za momčadi poput Engleske, Španjolske, SAD-a, Brazila, pa i Ganu i Obalu Bjelokosti, ali ne i za "Bafana, Bafana", što je popularni naziv za južnoafričku momčad.

"Južna Afrika nije na razini momčadi koje su se već kvalificirali, naša momčad je vrlo slaba i bolje da prestanem govoriti o tome jer bi mogao svašta izreći. Sportski rezultati, nažalost, ne prate sve ono dobro što smo u infrastrukturi dosad napravili kako bi prvenstvo bilo uspješno", kazao je Jordaan, koji je kritizirao i igru Argentine.

Južnoafrikanci su od zadnjih osam utakmica izgubili čak pet, a pobijedili su tek Novi Zeland i nejaki Madagaskar. (Hina/Metro-portal)

22.09.2009. 21:21:34
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh