« Sport
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

Predsjednik Mesić odlikovao olimpijce

"Red hrvatskog pletera" osvajačima medalja

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Davor Pongračić/CROPIX)
Više o

Stjepan Mesić

,

Filip Ude

,

olimpijci

,

Snježana Pejčić

,

Martina Zubčić

,

Sandra Šarić

Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić uručio je u utorak odlikovanje "Red hrvatskog pletera" osvajačima olimpijskih odličja u Pekingu, srebrnom gimnastičaru Filipu Udeu, te streljačici Snježani Pejčić i taekwondašicama Sandri Šarić i Martini Zubčić, koje su osvojile brončana odličja.

"Sam nastup na olimpijskim igrama velika je čast za svakog športaša, ali posebna slava pripada osvajačima odličja. Oni su svoja nadanja i očekivanja pretvorili u radost svih naših građana", istaknuo je Mesić.

U ime odlikovanih zahvalila se Snježana Pejčić koja je rekla da su za njihove uspjehe zaslužni obitelj, Hrvatski streljački savez i Hrvatski olimpijski odbor bez čije potpore ne bi bilo ovih odličja.

Među odlikovanima ovoga puta nije bilo naše najbolje sportašice Blanke Vlašić, srebrne sa Igara u Pekingu, jer je nju predsjednik Mesić 17. siječnja ove godine odlikovao najvišim državnim odličjem na području športa, Redom Danice hrvatske s likom Franje Bučara, koji je dobila za naslov svjetske prvakinje u skoku u vis na SP u Osaki 2007.

Na dodjeli odličja nazočili su čelnici sportskih saveza iz kojih dolaze odlikovani sportaši, predsjednik i glavni tajnik HOO-a, Zlatko Mateša i Josip Čop, član MOO-a Antun Vrdoljak, te drugi dužnosnici HOO-a. (HINA)

09.09.2008. 13:29:29
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh