« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
MOBILNA TELEFONIJA

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović zaradio optužnicu u slučaju Eronet

Čović se s još nekolioko osoba tereti za nezakonito prebacivanje udjela Eroneta u vlasništvo triju privatnih tvrtki

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Mario Iličić/CROPIX)
Više o

HDZ BiH

,

Dragan Čović

,

eronet

,

hpt

Hercegovačko-neretvansko županijsko tužiteljstvo u Mostaru podiglo je optužnicu protiv predsjednika HDZ BiH Dragana Čovića i još nekoliko osoba koje se tereti da su nezakonito prebacili udjele u tvrtki mobilne telefonije Eronetu u vlasništvo triju privatnih tvrtki.

Glavni hercegovačko-neretvanski tužitelj Nijaz Mehmedbašić potvrdio je u subotu za medije u Mostaru da je optužnica podignuta prošli tjedan te da se sada čeka potvrda županijskoga suda.

Nadzorni odbor Hrvatske pošte i telekoma Mostar (HPT), kojem je Čović 1999. bio predsjednik, tereti se da je dionice Eroneta iz tadašnjeg HPT-a nezakonito prebacio tvrtkama Crohercu, Alpini Commercu i Hercegovina osiguranju. HPT Mostar je dugovao tim trima privatnim tvrtkama za izvedene radove, a kao naknadu im je nadzorni odbor odobrio dodjelu udjela u Eronetu.

U međuvremenu je Županijski sud u Mostaru poništio te odluke i vratio udjele u Eronetu mostarskom HPT-u.

Protiv Dragana Čovića se pred županijskim sudom u Sarajevu trenutačno vodi drugi postupak za dodjelu stanova vladinim dužnosnicima u vrijeme dok je bio dopredsjednik vlade Federacije BiH i ministar financija toga entiteta. (hina/metro-portal)

30.01.2010. 20:47:26
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh