« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
BRAZIL

Predsjednik Da Silva podupro kandidaturu bivše gerilke Dilme Rousseff

Kandidatura 62-godišnje Rousseff, trenutno šefice kabineta predsjednika, najavljena je na IV. Kongresu Radničke partije u Braziliji

(Wikipedia)
Više o

Brazil

,

Luiz Inacio Lula da Silva

,

Dilma Rouseff

,

predsjednička kandidatkinja

,

Radnička partija

Brazilski predsjednik Luiz Inacio Lula da Silva koji se, prema zakonu, ne može i treći put kandidirati na istu dužnost u listopadu, službeno je u subotu podupro kandidaturu Dilme Rousseff, bivše gerilke, koja ima reputaciju "željezne dame".

Kandidatura 62-godišnje Rousseff najavljena je na IV. Kongresu Radničke partije u Braziliji, kojemu je prisustvovao i Lula te gotovo svi ministri vlade.

"U skladu s jednoglasnom odlukom kongresa Radničke partije, imenujem Dilmu Rousseff kandidatkinjom na predstojećim predsjedničkim izborima", rekao je predsjednik stranke, Jose Eduardo Dutra, nakon glasovanja oko 1.400 članova stranke.

Na idućoj konvenciji Radničke stranke ratificirat će se izbor Rousseff, no to će biti formalnost. Dilma Rousseff je ekonomist, a trenutačno obnaša dužnost šefice kabineta predsjednika Lule. Rođena je 18. prosinca 1947. na krajnjem jugu Brazila, a u mladosti je aktivno sudjelovala u oružanim borbama tijekom vojne diktature.

Rousseff je, ocjenjuju promatrači, na konvenciji održala umjeren govor u kojemu je istaknula važnost suradnje i s drugim strankama, bez obzira na njihovu orijentaciju, kako bi pobijedila na izborima. (hina/metro-portal)

21.02.2010. 00:25:31
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh