« Zagreb
objavljeno prije 7 godina i 8 mjeseci
ODLIČNO!

Predavanje - Izazovi arhiviranja

Digitalizacija arhivske građe bitna je i za zaštitu kulturne baštine jer se muzejske zbirke mogu obrađivati i istraživati bez da se izlažu opasnostima

Dođite na odlično predavanje
Dođite na odlično predavanje (MDC)
Više o

MDC

,

digitalizacija

,

arhiva

,

arhivska građa

Digitalizacija muzejske građe bitan je segment rada svakog muzeja jer osim što omogućava lakšu dostupnost i pretragu odgovarajućih informacija u bazama podataka, bitna je i za zaštitu kulturne baštine jer se muzejske zbirke mogu obrađivati i istraživati bez da se izlažu opasnostima te služi kao tehnološka platforma za razvoj koncepta virtualnog muzeja koji bi trebao omogućiti pristup muzejima osobama s posebnim potrebama.

Sjajno predavanje sprema se u u četvrtak 8. rujna 2016. u 13 sati, u Muzejskom dokumentacijskom centru u Zagrebu - "Digitalno arhiviranje: pravna pitanja koja treba imati na umu", koje će održati dr. Oleksandar Pastukhov, . 

Dr. Pastuhov, inače viši predavač i koordinator upravljanja informacijama na Odjelu za Informacije i upravljanje na Malteškom sveučilištu, u svom izlaganju govorit će o regulativi, javnoj politici i dobrim praksama, koje su relevantne za funkcioniranje operacija digitalizacije i elektroničkog pristupa građi na načine koji su sukladni zakonima.

Među primjerima bit će prezentirani oni iz zemalja članica EU, SAD-a, ali i drugih zemalja.

05.09.2016. 12:14:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh