« Zagreb
objavljeno prije 11 godina i 11 mjeseci
ZELENA AKCIJA U AKCIJI

Pravo na grad i Zelena akcija pozivaju na prosvjed povodom otvorenja centra "Cvjetni"

Pravo na grad i Zelena akcija pozivaju na prosvjed povodom otvorenja centra “Cvjetni” i rampe u Varšavskoj. Prosvjed će početi u četvrtak 7. travnja u 11 h u Varšavskoj ulici.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Zelena akcija)
Više o

prosvjed

,

Pravo na grad

,

Zelena akcija

,

Hoto grupa

,

centar Cvjetni

Evo kako glasi poziv Zelene akcije:

"Nakon pet godina silovanja procedura i niza nezakonitosti te unatoč 55.000 potpisa i masovnih prosvjeda građana, otvara se centar "Cvjetni" Hoto grupe s ulaznom rampom za privatnu garažu u pješačkoj zoni u Varšavskoj ulici. Krinka za izglasavanje javnog interesa koji je bio nužan za realizaciju projekta "Cvjetni" bile su dvije javne dvorane i prolaz kroz blok do Gundulićeve, no čak se ni to nije ispunilo. Cijeli Zagreb je obmanut jer nema obećanog prolaza kroz blok do Gundulićeve, a javne dvorane Hoto grupa iznajmljuje za komercijalne sadržaje.

Izađimo na prosvjed i pokažimo da se i dalje protivimo devastaciji javnog prostora, otimanju pješačke zone te pogodovanjima i nezakonitostima! Izborimo se da se zaključci Skupštine Grada Zagreba iz veljače 2010. godine (zabrana izgradnje garaža i rampi u centru grada te smanjenje izgrađenosti blokova) ugrade u nadolazeće izmjene GUP-a kako se u Gradu Zagrebu više ne bi mogao ponoviti slučaj poput Cvjetnog i Varšavske!"

http://metro-portal.hr/sutra-se-otvara-horvatincicev-centar-koji-je-unakazio-varsavsku/57419
06.04.2011. 16:22:29
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh