« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
TRANSPARENTNA POLITIKA

Pratite rad Haškog suda i na društvenim mrežama

Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju (ICTY) aktivirao je svoje službene profile na društvenim mrežama YouTube i Twitteru

ICTY
ICTY (Getty Images)
Više o

Haški sud

,

YouTube

,

Twitter

Putem kanala YouTube Međunarodnog suda i njegovog Twittera, predstavnici sredstava javnog informiranja i šira javnost mogu pratiti aktualna suđenja i događaje u sudnicama, kao i pristupiti video arhivama.

"Ovo je još jedan povijesni korak koji je Međunarodni sud poduzeo u svojim nastojanjima da osigura veću pravosudnu transparentnost i dostupnost", izjavio je tajnik ICTY-a John Hocking.

Osim što će moći pogledati odabrane video materijale priznanja krivnje, svjedočenja i kratke dokumentarne filmove o Međunarodnom sudu i njegovom radu, korisnici na Internetu uskoro će moći vidjeti dosadašnja prva stupanja pred sud i presude. Kanal YouTube Međunarodnog suda (http://www.youtube.com/ICTtv) trenutačno sadrži više od 200 video materijala na engleskom, francuskom, bošnjačkom, hrvatskom i srpskom jeziku.

Međunarodni sud trenutačno putem Twittera (http://www.twitter.com/ICTnews) šalje najsvježije vijesti o najnovijim aktivnostima i događajima iz sudnica, uključujući sudske odluke i druge pravne dokumente. Planira se i da se poruke preko Twittera šalju uživo s presuda i važnih konferencija za tisak. Korisnici će isto tako dobivati ažurirane rasporede suđenja, a u slučaju promjene rasporeda i važnih vijesti, bit će odmah obaviješteni.

Ove su društvene mreže razvijene u sklopu programa Outreach Međunarodnog suda i dopunjuju informacijske usluge koje pruža internetska stranica ICTY-a i njegova Služba za medije, navodi se u priopćenju. (hina/metro-portal)

01.10.2010. 13:11:51
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh