« Kultura
objavljeno prije 4 godine i 4 mjeseca
IZLOŽBE

Prapovijesna avantura u Galeriji AMZ

Uz kulturnu baštinu navedenih regija, na izložbi su predstavljeni načini aktivacije njezina potencijala te uključivanja u turističku ponudu

Prapovijesna avantura
Prapovijesna avantura (Galerija AMZ)
Više o

izložbe

,

Galerija AMZ

U četvrtak 13. veljače 2020. s početkom u 19 sati, održat će se otvorenje izložbe „Prapovijesna avantura" u Galeriji AMZ, Ulica Pavla Hatza 6, Zagreb

U suradnji s projektnim partnerima Općinom Donja Voća, Općinom Radenci, Općinom Zreče, Odsjekom za arheologiju Sveučilišta u Ljubljani te Muzejom Turopolja Arheološki muzej u Zagrebu izložbom plakata Prapovijesna avantura predstavlja projekt Prehistory Adventure - iskustvena šetnja kroz prapovijesnu baštinu koji se provodi u sklopu Programa prekogranične suradnje Interreg V-A Slovenija- Hrvatska za razdoblje od 2014. do 2020. godine te je sufinanciran od strane Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR).

U fokusu projekta nalaze se prezentacija, promocija i održivi razvoj kulturne baštine Donje Voće, Radenaca, Zreča te Turopolja koji se temelji na suradnji hrvatskih i slovenskih stručnjaka, čija je zadaća da tijekom trajanja projekta definiraju nove metodološke pristupe te osmisle inovativne i interaktivne elemente za sveobuhvatnu interpretaciju pretpovijesti.

Uz kulturnu baštinu navedenih regija, na izložbi su predstavljeni načini aktivacije njezina potencijala te uključivanja u turističku ponudu putem inkorporacije rezultata dobivenih znanstvenim istraživanjima, organizacijom radionica, kampova i izložbi, osmišljavanjem novih tematskih putova te  turističkih proizvoda kao i upotrebom alata informacijsko-komunikacijskih tehnologija.

Nakon Zagreba, izložba će biti postavljena i na partnerskim područjima Projekta.

Autorica izložbe: Marta Rakvin

13.02.2020. 10:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh