« Spektakli
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
bogati fanovi

Pramen Elvisove kose prodan za 18 tisuća dolara

Iako nije potvrđeno da je kosa zbilja pripadala Elvisu Presleyju, nepoznati obožavatelj daleko je premašio očekivanja aukcijske kuće

(Wikipedia)
Više o

aukcija

,

Elvis Presley

,

Tankers Fan Club

,

Gary Pepper

,

John Reznikoff

Pramen kose Elvisa Presleyja bio je jedan od 200 suvenira koje je sakupio pokojni Gary Pepper, nekadašnji predsjednik Tankers Fab Cluba koji je okupljao Elvisove obožavatelje.

Upravo pramen njegove kose za kojeg se vjeruje da mu je odrezan kad se pridružio američkoj vojsci 1958., prodan je za 18.300 dolara, javlja Reuters.

Najveći iznos od 62.800 dolara plaćen je za pamučnu majicu s monogramom EP, zajedno s časopisom koji pokazuje da ju je Kralj nosio.  

Još jedna majica, ovaj put crvena, za koju se očekivalo da će biti prodana za dvije do četiri tisuće, prodana je za 34.000 dolara.

Svi iznosi premašili su očekivanja, a aukcijska kuća Leslie Hindman iz Chicaga objavila je da se za pramen kose očekivalo tek desetak tisuća dolara.

No, nije dokazano da je upravo to Elvisova kosa jer nije napravljeno nikakvo DNA testiranje. Iz aukcijske kuće kažu da je John Reznikoff, 'stručnjak za kosu slavnih osoba', rekao da ovaj pramen odgovara Elvisovoj kosi koju on ima u svojoj kolekciji.

19.10.2009. 12:51:34
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh