« Nogomet
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
2010/11.

Poznati svi sudionici Lige prvaka

Kvalifikacije su završile, u četvrtak će se u Monacu održati ždrijeb ovosezonske Lige prvaka

Inter Milan
Inter Milan (Getty Images)
Više o

UEFA

,

Liga prvaka

,

Tottenham

Nakon uzvratnih susreta završne runde kvalifikacija za plasman u Ligu prvaka poznati su svi sudionici elitnog natjecanja "Starog kontinenta".

Direktan plasman u Ligu prvaka izborili su Inter, Barcelona, Manchester United, Chelsea, Arsenal, Bayern Munchen, Milan, Lyon, Real Madrid, Roma, Šahtar, Benfica, Valencia, Marseille, Panathinaikos, Rangers, Schalke 04, Spartak Moskva, Twente, Rubin Kazan, CFR Cluj i Bursaspor, dok su kroz kvalifikacije plasman među 32 najbolja europska kluba izborili Werder, Basel, Braga, Hapoel Tel Aviv, Partizan, Tottenham, Ajax, Žilina, FC Kopenhagen i Auxerre.

Ždrijeb skupina Lige prvaka je u četvrtak u 18 sati u Monacu.

Tottenham prošao, Zenit i Dynamo ispali

Tottenham je u Londonu na stadion White Hart Lane bez većih problema pobijedio švicarski Young Boys 4:0 i tako nadoknadio pogodak zaostatka iz prve utakmice u kojoj su Švicarci slavili 3:2. Strijelci za Spurse bili su Crouch (5, 60, 77-11m) i Defoe (32). Gosti su od 77. minute igrali bez isključenog Lulića koji je skrivio jedanaesterac. Vedran Ćorluka je za englesku momčad odigrao cijeli susret, Niko Kranjčar je u igru ušao u 82. minuti, dok je Luka Modrić i dalje na listi ozlijeđenih.

Ajax je u Amsterdamu pobijedio Dynamo 2:1, nakon što je prvi susret u Kijevu završio 1:1. Strijelci za "Kopljanike" bili su Suarez u 43. minuti i El Hamdaoui u 76. minuti. Andrij Ševčenko je u 82. minuti donio nadu Ukrajincima, no na tome je ostalo. Hrvatski reprezentativac Ognjen Vukojević igrao je za goste do 88. minute, a u 13. minuti je dobio žuti karton.

Auxerre je nadoknadio gol zaostatka iz prve utakmice i pobjedom 2:0 protiv Zenita ušao u natjecanje po skupinama. Strijelci za francusku momčad bili su Hengbart (9) i Jelen (53). Ivica Križanac nije nastupio za Zenit koji je susret zaključio s dvojicom isključenih igrača. U 65. minuti je isključen Malaveev, a u 81. minuti i Hubocan.

Kopenhagen je pobijedio Rosenborg 1:0 i nakon gostujućeg poraza 1:2 ide dalje zbog pogotka u gostima. Gol odluke zabio je Otessen u 32. minuti.

Žilina je gostujuću 2:0 pobjedu protiv Sparte potvrdila i na svom terenu slavivši 1:0, a strijelac je bio Ceesey (18).(hina/metro-portal)

26.08.2010. 00:11:07
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh