« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
AD HOMINEM

Poznati dali podršku Urši Raukar i Niki Gamulinu

U priopćenju javnih osoba stoji da je tekst objavljen u Jutarnjem listu poruka građanima kako će se provesti ako kritiziraju interesne skupine

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Varšavska

,

Urša Raukar

,

Niko Gamulin

,

javne osobe

,

poznate osobe

Pedesetak osoba iz hrvatskog javnog života, među kojima su glumci, političari i znanstvenici, ocijenili su danas da je medijski napis o tome da su Urša Raukar i Niko Gamulin bespravno sagradili garažu tek pokušaj zastrašivanja građana.

Riječ je o napadu 'ad hominem' na dvoje viđenijih ljudi koji su se angažirali oko sprječavanja prave devastacije grada, stoji u priopćenju skupine građana.

Oni smatraju da je tekst objavljen u jednim dnevnim novinama (podsjetimo, riječ je o Jutarnjem listu) "jasna poruka svim građanima kako će se provesti ako kritiziraju interese grupa čiji su utjecaj i kapital dovoljno moćni da korumpiraju neke novinare i naručuju slične članke".

Taj postupak nije nepoznat ni nov i uvijek predstavlja ozbiljnu prijetnju ljudskim pravima, ugrožava temeljne slobode, pa i osnove demokracije u našoj zemlji, ističe se.

Među potpisnicima potpore, navedenima u izjavi, uz ostale su, Stjepan Mesić, Tomislav Jakić, Vesna Pusić, Milorad Pupovac, Žarko Puhovski, Ibrahim Aganović, Dražen Lalić, Čedo Prodanović, Predrag Matvejević, Rajko Grlić, Ivana Boban, Ivan Vidić, Vili Matula, Ksenija Marinković, Damir Markovina, Alma Prica... (hina/metro-portal)

17.02.2010. 12:52:51
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh