« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
BORBA ZA VARŠAVSKU

Aktivisti u živom zidu: Šaljite inspekciju na gradilište!

POGLEDAJTE VIDEO: Oko 400 građana došlo je predati dopis u urudžbeni ured Ministarstva graditeljstva kako bi spriječili početak radova u Varšavskoj ulici

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Infopunkt.tv)
Više o

prosvjed

,

Pravo na grad

,

Zelena akcija

,

Varšavska

,

Trg Francuske Republike

,

ministarstvo graditeljstva

Nekoliko stotina aktivista, ali i simpatizera udruga Zelena akcija i Pravo na grad okupilo se danas u podne na Trgu francuske republike odakle su krenuli prema Ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva. Od navedenog su Ministarstva zatražili da ukine detaljni plan uređenja koji predviđa gradnju podzemne garaže i prekine projekt HOTO grupe i radove u Varšavskoj ulici u Zagrebu, u skladu s prijavom koje su podnijele spomenute udruge.

Naime, današnja akcija u obliku živog zida samo je podsjetnik Ministarstvu na prijavu koju su udruge podnijele još 27. veljače 2008. godine i predale je urbanističkoj inspekciji. Ministarstvo je pak tada izjavilo da će Zelena akcija i Pravo na grad odgovor dobiti u roku od nekoliko dana. Aktivisti pak uvjeravaju da do toga nije do dan danas došlo.

Među prosvjednicima nalazi se i određeni broj poznatih osoba kao što su glumci Urša Raukar i Vili Matula.

Inače, prosvjednici su izabrali Trg Francuske republike za lokaciju okupljanja jednostavno jer je to jedino mjesto u gradu na kojem je dozvoljeno javno okupljanje bez ranijih najava policiji. Okupljanje je prošlo u miru i bez policijske akcije, a građani, poredani jedan iza drugoga, napravili su red dugačak dvjestotinjak metara. 

17.02.2010. 13:32:49
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh