« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 8 mjeseci
jugo raspiruje požare

Požari na Braču i obali

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ante Čizmić/CROPIX)
Više o

požar

,

požar kod Omiša

,

požar na Braču

,

požar Bobovišća

Požar koji je popodne izbio kod Bobovišća na otoku Braču oko 18,30 sati zbog jaka vjetra naglo se proširio i ugrozio okolne kuće, ali ih vatrogasci za sada uspješno brane.

U Županijskom centru 112 kažu da intervencija zračnih protupožarnih snaga zbog vjetra i mraka nije dala rezultate i da su na požarištu na crti Milna - Sutivan sva vatrogasna društva s otoka Brača.

Do sada je izgorjelo 40 hektara borove šume i maslinika, a s dolaskom noći situacija se pogoršala, jer se vatra oko 19 sati približila nadomak Gornjim Bobovišćima, gdje se evakuira stanovništvo s rubova mjesta. Svi raspoloživi vatrogasci s Brača nalaze se na požarištu, a trajektom je iz Splita stiglo 30 vatrogasaca sa sedam cisterni.

Istovremeno gori i između Marušića i Piska kraj Omiša, gdje je požar započeo oko 18 sati. Iako kuće nisu u opasnosti, tridesetak hektara opožarenog područja širi se i dalje nošeno jakim vjetrom. Za ovaj se požar vjeruje da je podmetnut, dok se za brački zna da ga je uzrokovao lokalni stanovnik koji je palio korov po snažnom jugu. (metro-portal)

04.11.2008. 23:43:18
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh