« Hrvatska
objavljeno prije 7 godina i 4 mjeseca
4.8

Potres zanjihao Dalmaciju, u Splitu popucale ulice

Snažan potres osjetio se nešto prije 14 sati u području središnje Dalmacije. Snažno se osjetio na području Splita, Trogira i otoka, a bio je jačine 4,6 stupnja po Richteru

Potres u Dalmaciji
Potres u Dalmaciji (Screenshot)
Više o

Split

,

dalmacija

,

potres

Potres magnitude 4.8 stupnjeva po Richteru uzdrmao je Dalmaciju, a epicentar je bio 8 km od Splita, kod Slatina na otoku Čiovu, gdje su ljudi od straha istrčali i na ulice. Panika je zbog siline potresa zavladala i u Splitu.

Oglasio se i Geofizički odsjek PMF-a:

"Danas, 09. prosinca 2016. godine u 13 sati i 56 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su jak potres s epicentrom u podmorju kod Splita. Magnituda potresa iznosila je 4.6 prema Richteru, a intenzitet u epicentru VI stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice. Prema dostupnim informacijama potres se osjetio na području središnje Dalmacije".

U Splitu se toliko jako osjetio da je u stanovima na višim katovima zgrada zabilježena manja šteta u vidu razbijenih staklenih predmeta, koji su padali sa stalaža. 

Dio stanara iz viših zgrada izišao je iz svojih stanova i poslovnih prostora na trgove i ulice u strahu od novog potresa. 

09.12.2016. 15:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh