« Zagreb
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
LIJEVI CENTAR

Potpisan sporazum između SDP-a, HNS-a, HSLS-a i DC-a

Zajednički nastup na izborima za regionalnu i lokalnu samoupravu u Zagrebačkoj županiji.

Zoran Milanović i Radimir Čačić
Zoran Milanović i Radimir Čačić (Vjekoslav Skledar, CROPIX)
Više o

HSLS

,

Zoran Milanović

,

HNS

,

SDP

,

Zagrebačka županija

,

Radimir Čačić

,

dc

,

Vesna Škare-Ožbolt

,

Palma Klun-Posavec

,

lokalni izbori

,

Josip Jambrač

,

Stjepan Črnjak

,

Zvonko Kunić

,

Davor Žmegač

Predsjednici zagrebačkih županijskih organizacije SDP-a, HNS-a, HSLS-a, Palma Klun-Posavec, Josip Jambrač, Stjepan Črnjak te potpredsjednik županijske organizacije DC-a u Zagrebačkoj županiji Zvonko Kunić danas su u prostorijama SDP-a potpisali Međustranački sporazum o zajedničkom nastupu tih stranaka na izborima za regionalnu i lokalnu samoupravu u Zagrebačkoj županiji.

Potpisivanju Sporazuma nazočili su i predsjednik SDP-a Zoran Milanović, predsjednik HNS-a Radimir Čačić, predsjednica DC-a Vesna Škare Ožbolt te zamjenik predsjednice HSLS-a Davor Žmegač.

Zajednička kandidatkinja za županicu Zagrebačke županije Palma Klun-Posavec rekla je da su te četiri stranke od 2001. godine itekako pridonijele strategiji razvoja Županije, a koja je danas jedna od gospodarski najbrže rastućih s 350 tisuća stanovnika i oko 290 tisuća birača. Istaknula je da Zagrebačka županija, zajedno s Zagrebom, čini veliku gospodarsku i društvenu cjelinu.

Klun-Posavec je kazala da zajedno žele zajednički ostvariti zacrtane programe u interesu javnog dobra i građana, a ne u interesu političke trgovine i korupcije.

Ocijenila je da danas u Zagrebačkoj županiji prisutna "politička bahatost" te da politiku treba vratiti među građane.

Naglasila je kako činjenica da već tri mjeseca nije održana Skupština Zagrebačke županije, govori kako se u njoj radi. "Želimo biti vlast za građane, a ne vlast nad građanima", kazala je.

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović kazao je da je da je Zagrebačka županija najjužnija kajkavska županija koja s 350 tisuća stanovnika koja ima velik potencijal te je naglasio kako SDP jamči visoku kvalitetu svojih kandidata na predstojećim izborima.

Izrazivši zadovoljstvo potpisivanjem koalicijskog Sporazuma, predsjednik HNS-a Radimir Čačić rekao je da se njime osigurava pobjeda stranaka lijevog centra u jednoj od ključnih županija te temelj za pobjedu na predstojećim prijevremenim ili redovitim parlamentarnim izborima. Poručio je da HNS s društvom na vlasti ne želi imati posla, jer im se "to gadi i jer je to ispod razine pristojnih ljudi".

Potpisivanje koalicije pozdravili su i predsjednica DC-a Vesna Škare Ožbolt te zamjenik predsjednice HSLS-a Davor Žmegač. (hina/metro-portal)

02.03.2009. 11:03:52
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh