« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
RIO DE JANEIRO

Potonuo kanadski školski brod SC Concordia, posada spašena

Jedrenjak dug 60-ak metara potonuo je 550 kilometara od brazilske obale zbog olujnog nevremena

(Wikipedia)
Više o

Rio de Janeiro

,

Brazil

,

potonuće broda

,

SC Concordia

,

Class Afloat

,

jedrenjak

,

West Island College International

Kanadski školski jedrenjak SC Concordia doživio je u četvrtak navečer havariju u vodama Rio de Janeira i potonuo, ali je 64 studenata i članova posade spašeno, priopćio je u petak glasnogovornik brazilskih lučkih vlasti.

Brod je vlasništvo kanadskog sveučilišta West Island College International i na njemu studenti tijekom jednog semestra pohađaju kolegije iz raznih predmeta.

Jedrenjak dug 60-ak metara potonuo je 550 kilometara od brazilske obale zbog olujnog nevremena. Putnike na čamcima za spašavanje iz mora su spasili brodovi koji su se nalazili u blizini zahvaljujući na vrijeme upućenom SOS pozivu, objavio je AFP.

"Class Afloat", tj. Škola na moru, utemeljena je 1985. godine. Concordia, koja se nalazila na 10-mjesečnom putovanju, isplovila 8. veljače iz Brazila i utorak je trebala pristati u Montevideu. Zatim je bio predviđen posjet nekim od otoka južnog Atlantika i obalama južne Afrike prije povratka u Kanadu.

Jedrenjak je izgrađen 1992. godine, ima mogućnost motornog pogona i zadovoljava sve sigurnosne uvjete, priopćila je škola, koja jednu školsku godinu naplaćuje 42,5 tisuće kanadskih dolara (218 tisuća kuna), piše agencija AP. (hina/metro-portal)

19.02.2010. 17:40:35
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh