« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca

Potkraj travnja - 8. Fashion Incubator

Vizualni identitet ovogodišnjeg Incubatora potpisuje Juraj Zigman
Vizualni identitet ovogodišnjeg Incubatora potpisuje Juraj Zigman
Više o

fashion incubator

,

Fashion Art

Osma sezona prvog i najvećeg modnog natjecanja za mlade dizajnere - Fashion Incubatora održat će se 25. i 26. travnja u prostoru osječke Barutane. Jedini domaći modni događaj koji još neafirmiranim dizajnerima pruža vrhunske produkcijske uvjete održat će se pod koncepcijskim nazivom Fashion Art te će još jednom na neobičnoj lokaciji ispreplesti modu i umjetnost. Metro Express i ove sezone medijski je pokrovitelj događaja.

Barutana, zaštićeni kulturni spomenik nulte kategorije i odnedavno poprište različitih kulturnih zbivanja nametnuo se organizatorima kao idealan prostor za Fashion Art. Moda će koketirati s umjetnosti ne samo u ambijentu, već i u samoj koncepciji događaja, s obzirom da će neke od revija vrlo blisko koketirati s performansom. Uz to, bit će održana i dobrotvorna aukcija modnih skica mladih, ali i renomiranih domaćih dizajnera, čiji je prihod namijenjen Udruzi za terapijsko jahanje MOGU iz Osijeka.

CastingFashion Incubator poziva djevojke iznad 174 cm visine i mladiće iznad 183 cm visine, od 16 do 26 godina, na veliki CASTING za modele na nadolazećem modnom događaju Fashion Incubator.
Casting će se održati u subotu, 19. travnja 2008.g., u 12 sati u Hotelu Central u Osijeku. Djevojke trebaju doći minimalno našminkane u odjeći koja prati liniju tijela i u cipelama na visoku petu. 

Pomak prema umjetničkom učinjen je i pri osmišljavanju vizualnoga identiteta, koji potpisuje prošlosezonski pobjednik Fashion Incubatora Juraj Zigman. Autor se naime poigrao s Warholovom superzvijezdom - konzervom juhe ‘Campbell’, učinivši ju zaštitnim znakom osmoga FI-ja.

Na prošlotjednom Cro à Porteru Zigman je svojom maštovitom i hrabrom kolekcijom osvojio i publiku i modne znalce, posebice modnog kritičara Nenada Korkuta.
Za titulu najboljeg dizajnera osme sezone borit će se Ivan Alduk, Maja Curman, Sanja Majstrović, kao i dva modna dvojca, Irena Ričković i Mislav Vinković te Maja Podrug i Boris Šurija. Podsjećamo kako pobjednika najvećeg hrvatskog natjecanja mladih dizajnera očekuje i novčana nagrada od 10.000 kn. (METRO) 

15.04.2008. 02:45:05
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh