« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 5 mjeseci

Posvuda lagani snijeg

Slab snijeg mjestimice pada u većem dijelu Hrvatske

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Igor Sambolec, CROPIX)
Više o

snijeg

,

HAK

,

snijeg na cesti

,

pada snijeg

Slab snijeg mjestimice pada u središnjoj i sjevernoj Hrvatskoj, Gorskom kotaru i Lici te Slavoniji, izvijestio je jutros Hrvatski auto-klub.

HAK posebno ističe dionice autoceste A 1, Bosiljevo-tunel Mala Kapela i Gospić-Sveti Rok, autocestu A 4, Breznički Hum-Ivanja Reka, autocestu A 3, Bregana-Ivanić Grad i dionicu autoceste A 6, Rijeka-zagreb, od tunela Tuhobić do čvora Bosiljevo 2.

Na dionici autoceste A 1, Gospić-Sveti Rok HAK upozorava vozače na kišu koja se ledi u dodiru sa tlom.

Zbog zimskih uvjeta, zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu važi na većini cesta u Gorskom kotaru, a mjestimice u sjeverozapadnoj hrvatskoj i Lici.

U Gorskom kotaru zabrana vrijedina: D 3, Zdihovo-Kupjak-Delnice, D 32, Prezid-Delnice, D 42, Stubica-Ogulinski Hreljin, D 203, Brod na Kupi-Delnice, D 305, Parg-Čabar, D 501, Meja-Oštrovica-G.Jelenje, ŽC Platak-D 3, ŽC Crni Lug-D 3, ŽC Vrbovsko-Ravna Gora-Kupjak, ŽC Kraljev Jarak-Fužine-Lukovo, te ostale županijske i lokalne ceste na području Čabra, Delnica i Vrbovskog.

U sjeverozapadnom dijelu zemlje ista zabrana vrijedi na: A 2, Zagreb-Macelj, od Krapine do Maclja, a u Lici na: D 42 Saborsko-Selište, ŽC Bjelopolje-Donji Lapac (otvorena samo za osobna vozila).

HAK vozačima savjetuje da na put ne kreću bez zimske opreme. Na graničnim prijelazima nema poteškoća. Zatvoren je međudržavni prijelaz Miljana (Krapinsko-zagorska županija), zbog radova. Trajekt plove redovito. Do 15. veljače neće ploviti trajekt na relaciji Lopar-Valbiska (Rab-Krk), zbog sanacije trajektnog pristaništa u Loparu. (hina/metro-portal)

02.02.2009. 09:07:33
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh