« Kultura
objavljeno prije 3 godine i 10 mjeseci
GOTOVO

Posljednja predstava skupine BADco.

Predstava skupine BADco. ‘Rad panike’ izvest će se premijerno na Grobničkom polju 10. srpnja kao posljednja predstava ove skupine

BADco. odlazi u povijest
BADco. odlazi u povijest (Arhiva)
Više o

BADco

BADco. prestaje s produkcijom nakon 20 godina djelovanja jer, kako je objasnio redatelj Goran Sergej Pristaš, nisu uspjeli stvoriti mogućnost daljnjeg produkcijskog rasta i odgovarajuće uvjete rada za članove skupine koji bi im pružali sigurnost rada. Pristaš je istaknuo da i dalje postoje razlozi za njihovo djelovanje, ali nema uvjeta da bi se ostvarivale složene produkcije.

- Ova predstava treći je dio trilogije započete predstavom 'Iskop', premijerno izvedene 2018. godine u kući arhitekta Vjenceslava Richtera. Drugi dio bila je izvedba 'rePublike u orekstru' u orkestralnoj rupi HNK Ivana pl. Zajca 2019. Trilogija tematizira veze rada, utopije i konfrontacije s nemogućnostima u vrijeme prijetnje klimatske katastrofe, rekao je Pristaš.

Autor teksta je Goran Ferčec, dramaturzi su Tomislav Medak i Nataša Antulov, koreografkinja Nikolina Pristaš, kompozitor Gordan Tudor, a Goran Petercol dizajner svjetla.

Predstavu izvode Nataša Antulov, Ana Marija Brđanović, Ema Crnić, Ana Kreitmayer, Marta Krešić, Nikolina Pristaš, Kaliopi Siganou, Evita Tsakalaki i Aleksandra Stojaković Olenjuk. Izvedbu prati Puhački orkestar KUD-a Sloga iz Ravne Gore.

Emina Višnić iz tvrtke Rijeka 2020 sa žaljenjem je ustvrdila da hrvatska i zagrebačka kulturna politika nisu bile u stanju osigurati uvjete za djelovanje ove međunarodno ugledne umjetničke skupine. Ocijenila je da je riječ o skupini koja spada u vrh hrvatske izvedbene umjetnosti, ali i šire.

09.07.2020. 12:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh