« Nogomet
objavljeno prije 3 godine i 7 mjeseci
IDE DALJE

Posljednja dva četvrtfinalista Europske lige

U dvoboju Basela i Eintrachta sve je bilo jasno i prije uzvrata, a domaći sastav je bolju igru okrunio i minimalnom pobjedom u četvrtak koju je osigurao Frei u 88. minuti

Napokon je kompletirano kolo...
Napokon je kompletirano kolo... (Arhiva)
Više o

Europska liga

,

Basel

,

Wolverhampton Wanderersa

Nogometaši Basela i Wolverhampton Wanderersa posljednja su dva četvrtfinalista ovosezonske Europske lige, Basel je 1-0 (0-0) domaćom pobjedom protiv Eintrachta u uzvratnom susretu osmine finala potvrdili 3-0 uspjeh iz Frankfurta iz početka ožujka, dok je mnogo zanimljivije bilo na Molineuxu gdje je domaći Wolverhampton svladao grčkog prvaka Olympiacos sa 1-0 (1-0) što mu je uz 1-1 iz prvog susreta u Pireju osiguralo prolazak među posljednjih osam.

U dvoboju Basela i Eintrachta sve je bilo jasno i prije uzvrata, a domaći sastav je bolju igru okrunio i minimalnom pobjedom u četvrtak koju je osigurao Frei u 88. minuti.

Basel će u četvrtfinalu 11. kolovoza u Gelsenkirchenu igrati protiv Šahtara iz Donecka koji je u srijedu izbacio Wolfsburg.

Wolverhampton je do, pokazat će se, ključne prednosti za prolazak protiv Olympiacosa stigao na samom početku dvoboja. Vratar gostiju Allain loše je prihvatio povratnu loptu Baa, a nakon što mu se lopta odbila dva metra od noge još je ramenom odgurnuo napadača domaćih Podencea u borbi za loptu i skrivio kazneni udarac. Siguran izvođač udarca s bijele točkeu 8. minuti bio je Raul Jimenez.

Wolverhampton će tako biti suparnik Seville u Duisburgu 11. kolovoza.

Ranije u četvrtak Sevilla je u jednoj utakmici osmine finala igranoj na neutralnom terenu u Duisburgu nadigrala Romu sa 2-0 (2-0), dok je Bayer u uzvratu kao domaćin svladao škotski Rangers sa 1-0 (0-0) i tako potvrdio 3-1 pobjedu iz Glasgowa s početka ožujka.

Sevilla je pitanje pobjednika protiv Rome riješila u prvih 45 minuta, prvo je Reguilon u 22. minuti solo-akcijom doveo svoju momčad u vodstvo od 1-0 da bi pred kraj prvog poluvremena, u 44. minuti prodor Ocamposa po lijevoj strani i povratnu loptu u gol za 2-0 pretvorio En-Nesyri.

Bayer je još prije gotovo pet mjeseci u Glasgowu napravio glavninu posla protiv Rangersa, a prolazak među posljednjih osam potvrdio je minimalnom pobjedom u Leverkusenu golom Diabyja u 51. minuti. Borna Barišić igrao je čitav susret za Rangers, dok Nikola Katić nije kandidirao za nastup u redovima škotskog doprvaka.

Bayer će u četvrtfinalu 10. kolovoza u Duesseldorfu igrati protiv Intera iz Milana koji je u srijedu izbacio Getafe.

07.08.2020. 12:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh