« Zagreb
objavljeno prije 15 godina
grmi, sijeva

Posljedice jučerašnjeg nevremena u Zagrebu

Policija je izvjestila da su poplavljene i službene prostorije Prve policijske postaje

(Bruno Konjević/CROPIX)
Više o

nevrijeme

,

nevrijeme u Zagrebu

,

poplava u Zagrebu

Policijska uprava zagrebačka (PUZ) izvijestila je danas da je u nevremenu koje je jučer pogodilo Zagreb poplavljeno više podrumskih prostorija i stanova, među njima i službene prostorije Prve policijske postaje, popadalo više stabala na kolnik i oštećena vozila, a zbog veće količine vode na prometnicama mnogi su šahtovi poplavljeni, te je dolazilo i do povremenih zastoja u prometu.

Utvrđeno je da je nastala veća materijalna šteta, ekipe su na terenu i štete se saniraju, rekla je na konferenciji za novinare glasnogovornica PUZ-a Aleksandra Ljuba.

Ljuba je izvijestila da je u tom nevremenu poplavljen i podrum službenih prostorija Policijske uprave zagrebačke jer je na Strossmayerovom trgu uslijed nevremena izbila voda iz kanalizacije koja se prelila u podrumske prostorije policijske postaje. Nakupilo se oko pet do deset centimetara vode u hodniku, kuhinji i drugim prostorijama Petrinjske 30. Na mjesto događaja stigli su vatrogasci, te započeli s izbacivanjem vode. Šteta će se naknadno utvrditi.

Poplavljene su prostorije Konzuma i restauracije na Glavnom kolodvoru, Gavrilovićev dućan i Ljekarna na Trgu bana Josipa Jelačića, dućan Top sport u Bogovićevoj ulici, Ham-Ham u Varšavskoj ulici, dućan Diesel u Frankopanskoj ulici, dućan Dolce&Gabbana u Petrićevoj ulici, Poliklinika u Mihanovićevoj ulici, lokal Mali medo u Tkalčićevoj ulici.

Među poplavljenim stanovima je i podrumski stan u Mandrovićevoj ulici gdje je ženi (1930.) poplavljen sav namještaj.

27.06.2009. 14:21:37
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh