« Zagreb
objavljeno prije 6 godina i 11 mjeseci
ZAGREB

Posebna regulacija prometa za vikend i Dan oružanih snaga

Policija vozačima preporučuje da u subotu u vrijeme održavanja događanja izbjegavaju odlazak prema užem centru Zagreba i Gornjem gradu te da izbjegavaju navedene prometnice kojima će se kretati kolona pješaka

Gužve u centru u subotu, izbjegavajte!
Gužve u centru u subotu, izbjegavajte! (PUZ)
Više o

posebna regulacija prometa

,

Dan Oružanih snaga Republike Hrvatske

U povodu Dana Oružanih snaga RH održati više događanja. Tako će od petka, 26. svibnja, do ponedjeljka, 29. svibnja, na području grada biti uspostavljena posebna regulacija prometa na više lokacija. 

Iz PU zagrebačke izvijestili su koje će ulice biti zatvorene i koji su alternativni pravci.

- Od petka 26. svibnja 2017. od 13 sati do nedjelje 28. svibnja 2017. do ponoći zabranjuje se zaustavljanje i parkiranje svih vozila i za promet se potpuno zatvara Aleja Matije Ljubeka od Hrgovića do Hrvatskog sokola na SRC Jarun radi prezentacije opreme i tehnike OSRH i pokaznih vojnih vježbi.

- U subotu 27. svibnja 2017., od  11 do 15 sati, za promet se povremeno zatvaraju Zrinjevac - Praška - Teslina - Preradovićev trg - Margaretska - Ilica - Trg bana Josipa Jelačića - Bakačeva - Kaptol radi kretanja kolone Puhačkog orkestra OS RH koji će tijekom hodnje izvoditi glazbeni program.

- U subotu 27. svibnja 2017., od 11 do 15 sati, za promet se povremeno zatvaraju Ćirilometodska - Trg svetog Marka - Kamenita - Radićeva - Trg bana Josipa Jelačića - Bakačeva - Kaptol radi kretanja kolone Velike smjene straže i Počasne bojne koje će izvoditi program smjene straže na Trgu svetog Marka, a na Trgu bana Josipa Jelačića vojno-akrobatsku vježbu.

- U subotu 27. svibnja 2017., od  6 do 13 sati, zabranjuje se zaustavljanje i parkiranje za sva vozila osim vozila MORH-a i HV-a s južne strane Crkve Svete Mati Slobode na Jarunu.

- U ponedjeljak 29. svibnja 2017., od  6 do 18 sati, zabranjuje se zaustavljanje i parkiranje za sva vozila osim vozila MORH-a i HV-a na parkiralištima na istočnoj strani Trga Stjepana Radića, od zgrade Gradskog poglavarstva do KD Vatroslava Lisinskog.

Policija vozačima preporučuje da u subotu u vrijeme održavanja događanja izbjegavaju odlazak prema užem centru Zagreba i Gornjem gradu te da izbjegavaju navedene prometnice kojima će se kretati kolona pješaka.

Obilazni pravci za vrijeme zabrane prometa u pravcu istok - zapad su: - Boškovićeva - Hebrangova - Klaićeva; - Jagićeva - Kršnjavoga - Žerjavićeva - Trenkova - Hatzova.

Obilazni pravci za vrijeme zabrane prometa u pravcu sjever - jug su: - Mesnička - Streljačka - Tuškanac - Cmrok - Jurjevska - Mlinarska; - Gupčeva zvijezda - Medveščak - Ribnjak - Palmotićeva.

"Vozače i vlasnike upućujemo da pravovremeno uklone svoja vozila s mjesta gdje to neće biti privremeno dopušteno zbog osiguranja događanja. Molimo sve građane i sudionike u prometu za strpljenje te pozivamo na poštovanje postavljene prometne signalizacije i uputa policijskih službenika i pripadnika Vojne policije na osiguranju navedenih događanja", priopćili su iz PUZ-a.

27.05.2017. 08:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh