« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
UPOZORENJA

Posada poljskog zrakoplova na vrijeme obaviještena o lošem vremenu

Identificirano je i mrtvo tijelo supruge poginulog poljskog predsjednika Kaczynskog

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (YouTube)
Više o

Lech Kaczynski

,

zrakoplovna nesreća

,

poginuo Kaczynski

,

Smolensk

,

Maria Kaczynska

Posada zrakoplova poljskog predsjednika, koji se srušio u subotu kod Smolenska na zapadu Rusije, na vrijeme je obaviještena o lošim vremenskim uvjetima, izjavio je u ponedjeljak potpredsjednik ruske vlade Sergej Ivanov, a prenose ruski mediji.

"Upozorenja o lošem vremenu bila su pravodobna i posada zrakoplova ih je na vrijeme primila", kazao je Ivanov, pozvavši se na rezultate istrage.

"Stanje obiju crnih kutija zadovoljava", rekao je Ivanov te dodao da se s obzirom na to mogu detaljno analizirati svi podaci o letu i radu zrakoplovnih uređaja do trenutka nesreće.

Ivanov je tu informaciju prenio ruskom premijeru Vladimiru Putinu koji je pak potvrdio da će Rusija provesti "objektivnu i potpunu istragu".

Poljski stručnjaci također sudjeluju u istrazi o uzrocima nesreće, ali se zasad nisu oglasili.

U međuvremenu je identificirano i mrtvo tijelo supruge poginuloga poljskog predsjednika Lecha Kaczynskog i moguće je da će već u utorak biti dopremljeno u Varšavu.

Stari zrakoplov poljske vlade "tupoljev" 154 srušio se u gustoj magli blizu zračne luke u Smolensku na zapadu Rusije i to navodno zato što se pilot oglušio o savjet kontrole leta da ne slijeće.

U nesreći je poginulo 96 ljudi koji su se nalazili u zrakoplovu, među njim i predsjednik Kaczynski sa suprugom i brojnim visokim poljskim političkim i vojnim dužnosnicima. Visoko državno izaslanstvo putovalo je na komemoraciju tisućama poljskih časnika koje su Rusi strijeljali 1940. u Katinskoj šumi. (hina/metro-portal)

12.04.2010. 16:28:40
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh