« Biznis
objavljeno prije 7 godina i 2 mjeseca
WTF?!

Porez na nekretnine uvodi se 1. siječnja 2018.

Ništa bez novih poreza
Ništa bez novih poreza (Shutterstock)
Više o

Zdravko Marić

,

porez na nekretnine

Od 1. siječnja 2018. uvodi porez na nekretnina kao zamjena za komunalnu naknadu, barem je to tako prikazao aktualni ministar financija i bivši Agrokorov službenik Zdravko Marić

"U cilju što uspješnije realizacije poreza na nekretnine, službe Ministarstva financija, a posebice Porezna uprava, intenzivno surađuju s Udrugom gradova i Udrugom općina i drugim institucijama kako bi implementacija poreza na nekretnine krenula od 1. siječnja 2018. bez stresova i nedoumica", proučio je Marić.

Najavio je još jedan važan projekt na kojem se radi - rješavanje problema blokiranih građana. Po podacima Fine, blokirano je 327.000 građana, a njihov ukupni dug iznosi 40,2 milijarde kuna.

"Podsjetio bih da smo pred izbore obećali otpisati dug građanima do iznosa prosječne plaće i to dug prema državi, jedinicama lokalne samouprave, državnim i komunalnim tvrtkama. Obećanje ćemo ispuniti i provesti kroz zakonsko rješenje", rekao je Marić.

Istaknuo je i da se razmatra mogućnost i način kako bi se zakonskim mjerama potaknuo otpis duga građanima i od drugih vjerovnika, kao što su banke, kartičari, telekomi i drugi jer je, kazao je Marić, najveći broj građana došao u blokadu upravo zbog duga prema drugim vjerovnicima, a ne prema državi. 

18.03.2017. 16:27:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh