« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
CHECO

Poreč: Nasukala se češka jedrilica

Jedrilica s četvero čeških državljana nasukala se u pličini Čivran, nitko nije ozlijeđen i nema oštećenja mora

nasukavanje jedrilica
nasukavanje jedrilica (Shutterstock/ilustracija)
Više o

nasukavanje

,

stanica na Marsu

,

haleluja dijeta

,

bakterija e. coli

Češka jedrilica nasukala se u četvrtak oko 10 sati. Devetmetarska jedrilica oznake 200079 "Checo" češke zastave nasukala se u porečkom akvatoriju, unutar obilježenih pličina Čivran. Nitko od četiri člana posade čeških državljana nije ozlijeđen niti je bilo onečišćenja mora, izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Djelatnici pulske Lučke kapetanije u porečkoj ispostavi zaprimili su dojavu od Nacionalne središnjice za traganje i spašavanje na moru, a njih je o nasukavanju obavijestio voditelj slovenske brodice koja se nalazila u blizini nesreće.

Po nalogu porečke Lučke ispostave, na poziciju naskuvanja, iz obližnjeg servisa "Ferelli" marine Červar u 10,14 sati su isplovile dvije brodice sa šesteročlanom posadom, koja je nakon 40 minuta, uslijed olujna nevremena i pljuska, uspješno preuzela dvoje djece s nasukane jedrilice.

Ministarstvo navodi kako je odsukana i oštećena jedrilica u teglju s voditeljem i članom posade u 11.35 sati uplovila u marinu Červar Porat. (hina/metro-portal)

30.07.2010. 11:18:02
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh