« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci
OLUJA WASHI

Poplave na Filipinima odnijele više od 1450 života

Poplave izazvane sredinom prosinca prolaskom tropske oluje Washi usmrtile su dosad 1.453 osoba, a nagađa se da bi moglo biti preko dvije tisuće žrtava

Fotografija vijesti
Više o

Filipini

,

poplave

,

žrtve

,

tropska oluja Washi

Broj mrtvih u poplavama na jugu Filipina naglo se povećao u utorak kada su vlasti objavile da je još 200 osoba poginulo i da bi nova mrtva tijela mogla biti pronađena, javlja Hina.

Poplave izazvane sredinom prosinca prolaskom tropske oluje Washi usmrtile su dosad 1.453 osoba, prema najnovijim podacima koje je u utorak objavio Ured civilne obrane.

Desetci tijela izvučeni su iz voda kod otoka Mindanao, najvećega u filipinskome arhipelagu.

"Ima još mnogo područja koja nisu pretražena no osjeća se miris raspadnutih tijela. Ne znamo koliko je osoba poginulo u blatnoj bujici", izjavila je dužnosnica centra te procijenila da bi broj mrtvih mogao dosegnuti 2.000.

Tropska oluja Washi poharala je jug Filipina od 16. do 18. prosinca te izazvala razorne poplave u toj slabije naseljenoj pokrajini koja je zbog toga bila i lošije pripremljena za spašavanje u slučaju tropskih oluja.

Washi je napose poharala sela i sirotinjske četvrti sklepane od otpadnih materijala na pjeskovitu tlu.

Gotovo 55.000 osoba još je u evakuacijskim centrima, objavile su vlasti i procijenile da će mnogi morati još mjesecima živjeti u šatorima dok se za njih ne podignu čvrsti domovi.

27.12.2011. 09:47:53
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh