« Zagreb
objavljeno prije 10 godina i 5 mjeseci
SPAS ZA STOJEDINICU

Ponuda Media servisa od 15,1 milijun kuna za Radio 101

Ponude su javno otvorene u prostorijama radija, a najbolja između njih bila je upravo ona Media servisa

Fotografija vijesti
Više o

Radio 101

,

stečaj

Tri su se ponuđača prijavila za kupnju Radija 101 - Hit Press, Media servis i Impossible Egresus, a najbolju ponudu dao je Media servis koji je ponudio 15,101.101 kunu, rekao je za Hinu Maroje Stjepović, stečajni upravitelj.

"Ponude triju zagrebačkih tvrtaka javno su otvorene u prostorijama Radija 101, a kao najbolja odabrana je ona Media servisa", potvrdio je Stjepović.

Naglasio je da će prijenos, odnosno kupoprodaja poduzeća Radio 101, biti obavljena tek ako Vijeće za elektroničke medije dade prethodnu suglasnost za prijenos koncesije. Dodao je da to vijeće nema rok u kojem mora donijeti odluku.

"Do odluke vijeća Radio 101 nastavlja emitirati program", kazao je stečajni upravitelj "stojedinice".

Kazao je da je osobno zadovoljan ponudom Media servisa kojom bi se namirio velik broj vjerovnika. Naime, Radio vjerovnicima, bivšim radnicima i poslovnim suradnicima duguje oko 27 milijuna kuna, a ukupna imovina u stečajnoj masi vrijedi oko 12 milijuna kuna. Radio istodobno potražuje 10 milijuna kuna, no više od 90 posto tog novca nenaplativo je zbog zastare ili zato što nema dokumentacije.

Osnivač Media servisa, tvrtke za proizvodnju radijskog, TV i internetskog sadržaja je Juraj Hrvačić, poznat i kao organizator i osnivač Hrvatskoga radijskog festivala.

Odluku o prodaji "stojedinice" većinom je glasova potkraj ožujka na zagrebačkom Trgovačkom sudu donijela skupština vjerovnika Radija 101 u stečaju. Prodaje se postojeća tvrtka i brand Radio 101, s cjelokupnom pokretnom imovinom, autorskim pravima, žigom i koncesijom, uz uvjet da novi vlasnik zaposlenicima ponudi ugovore o radu na neodređeno vrijeme.

20.06.2011. 15:54:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh