« Kultura
objavljeno prije 3 godine i 9 mjeseci
IZLOŽBE

Ponovno zgodan dan za skrivanje

Galerija Crta od 15. do 29. srpnja 2020. predstavlja izložbu 'Ponovno zgodan dan za skrivanje' Paule Bučar i Željka Marciuša

Više o

Galerija Crta

,

Paula Bučar

,

Željko Marciuš

... 'Paula Bučar stvara crna geometrijska tijela sastavljena od višekutnih oblika sadržanih u također crnome konstruktu.[4]

Svaki konstrukt poput romba ili piramide je mnogokut. Njegovi tamni, povezani i djelomice prozirni konstrukti ponegdje su samoorganizirani i izrastaju poput grananja fraktala kakvoga konstruirana svemira.

Stoga i metafora o crtici imaginarnoga heksagrama od kojeg je sazdana svemir biblioteka a koju imaginarnom analogijom povezujemo s opredmećenim Paulinim konstruktima proizašlih iz ideje, umijeća i motorike ruke ostvarenih 3D olovkom. To je ono što dogovorno nazivamo umjetnošću, a što u prirodi ne postoji.

A u svemiru? Sonda je na Jupiteru našla i odaslala sliku golema heksagrama. Iako često mislimo da u prirodi nema ravne crte, ona postoji, primjerice, u stvaranju kristala na koje aludiraju i Paulina geo-tijela. Ona su tu, kao i nepristrani promatrač koji utječe na njih.

U toj jednakovrijednoj igri slike i teksta u kojem se jedno odražava u drugome nastala je ova izložba.' /Željko Marciuš

Izložba se može razgledati do 29.7.2020. u 12 sati, radnim danom od 9-17 sati.

Opširnije:
https://www.mojmaksimir.com/

16.07.2020. 13:39:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh