« Hrvatska
objavljeno prije 8 godina i 8 mjeseci
STANJE NA CESTAMA

Ponovno snažna bura ometa promet

Magla smanjuje vidljivost na cestama u središnjoj Hrvatskoj, Lici i Gorskom kotaru

Magla i bura ometaju promet
Magla i bura ometaju promet (Screenshot HAK)
Više o

bura

,

HAK

,

stanje na cestama

,

magla

,

stanje u prometu

,

zabrane prometa

Zbog bure dionica autoceste A1 između čvorova Maslenica i Sveti Rok otvorena je samo za osobna vozila. Ostali voze obilazno državnim cestama preko Gračaca i Zaton Obrovačkog.
Na Jadranskoj magistrali D8 između Karlobaga i Svete Marije Magdalene i na mostu Dr. Franje Tuđmana u Dubrovniku zabrana je za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina).

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje, a zbog niske temperature moguća je poledica osobito na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima. Magla smanjuje vidljivost na cestama u središnjoj Hrvatskoj, Lici i Gorskom kotaru.

Županijska cesta (ŽC 5169) Bjelopolje-Donji Lapac, zbog poledice, otvorena je samo za osobna vozila.

Zabrana prometa teretnim motornim vozilima najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na važnijim državnim cestama je u nedjelju 1. siječnja 2012. godine od 14 do 23 sata. Uoči blagdana Sveta Tri kralja, zabrana će biti u četvrtak, 5. siječnja, od 15 do 23 sata i u nedjelju, 8. siječnja, od 12 do 23 sata.

Na državnoj cesti D1 zbog radova na mostu Mokrice kod Zaboka vozila do 7,5 tona voze preko novopostavljenog pontonskog mosta, ostali autocestom A2 Zagreb- Macelj preko čvora Sveti Križ Žačretje.

31.12.2011. 10:39:48
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh