« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
6.5 RICHTERA

Ponovno jak potres u Japanu

Potres nije uzrokovao nova oštećenja na nuklearci Fukushimi Daiichi koja je bila teško oštećena u potresu 11. ožujka, javio je operater Tepco

Fotografija vijesti
Više o

potres u Japanu

Jak potres magnitude 6,5 pogodio je u subotu sjeveroistok Japana pri čemu nitko nije stradao i nije proglašena opasnost od tsunamija, prenosi Hina. 

Potres se dogodio u 1.34 sata po mjesnom vremenu (6.34 po srednjoeuropskom) ispred obale prefekture Miyagija, iste koju su poharali potres i tsunami 11. ožujka, priopćio je američki geofizički zavod (USGS).

Japanski seizmolozi su izvijestili da je potres bio magnitude 6,5.

Epicentar potresa je bio 125 km sjeveroistočno od grada Sendaja, prijestolnice te prefekture, na dubini od 35,7 km, po USGS-u.

Potres nije uzrokovao nova oštećenja na nuklearci Fukushimi Daiichi koja je bila teško oštećena u potresu 11. ožujka, javio je operater Tepco.

Zasad nema dojava o žrtvama i o materijalnoj šteti. Središte za praćenje tsunamija na Pacifiku objavilo je pak priopćenje u kojemu kaže da "nema opasnosti od većeg, razornog tsunamija".

Sjeveroistok Japana je 11. ožujka pogodio dosad najjači potres, magnitude 9, koji je pratio tsunami, pri čemu je poginulo i nestalo najmanje 21.000 ljudi po novom izvješću.

23.07.2011. 10:19:34
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh