« Nogomet
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
NAKON BAKLJADE

Ponavlja se utakmica Istre 1961 i Rijeke

Utakmica prekinuta zbog baklji ponovit će se 11. travnja, odlučio je povjerenik za natjecanje pri HNS-u Josip Brezni

Fotografija vijesti
Više o

prva HNL

,

NK Rijeka

,

Istra 1961

,

Josip Brezni

Nakon što je utakmica 24. kola Prve HNL između Istre 1961 i Rijeke jučer prekinuta zbog baklji, HNS je odlučio kako će se 11. travnja u 18 sati igrati nova, prenosi Hina.

U obrazloženju odluke povjerenik Josip Brezni naveo je kako je nakon dopunskih izvješća suca i delegata utakmice te pismena očitovanja oba kluba kao i pregledom snimke utakmice utvrđeno da je utakmica prekinuta u 71. minuti nakon provedene procedure prema službenom naputku FIFE, UEFE i HNS-a o nultoj stopi tolerancije prema pirotehnici i bilo kojem obliku nasilja na nogometnim utakmicama.

Odluku o tome hoće li se utakmica odigrati pred publikom ili praznim tribinama donijet će u srijedu disciplinski sudac prve lige Krešimir Vlajčević.

Inače, ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović, koji je jučer zajedno s ministrom turizma Veljkom Ostojićem nazočio susretu u Puli, izrazio je žaljenje zbog prekida ali je i poručio kako je vrijeme da se stane na kraj huliganima.

"Cirkus hrvatske nogometne lige u Puli je doživio svoju kulminaciju, a odgovornost za to snosi vrh nogometne organizacije. Hrvatska nogometna liga ove godine nije regularna", naglasio je ministar Jovanović i dodao kako bi volio da ovaj prekid u Puli bude jamstvo da u Hrvatskoj više nigdje neće biti navijačkog nasilja.

IDS-ov saborski zastupnik Damir Kajin, koji je također pratio utakmicu na stadionu "Aldo Drosina", kazao je danas novinarima kako je to očito bila "predstava glavnog suca utakmice za ministra Jovanovića, koji međutim u toj predastavi nije uživao".

02.04.2012. 17:17:29
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh