« Hrvatska
objavljeno prije 9 godina i 8 mjeseci
SPAS?

Pomoćnika u nastavi nema dovoljno

Za asistente u nastavi, zahvaljujući Europskom socijalnom fondu, ove će godine biti izdvojeno 44 milijuna kuna više nego lani

Prosvjed je uspio?
Prosvjed je uspio? (Arhiva)
Više o

nastava

,

asistenti u nastavi

Ministar Vedran Mornar rekao je da će ove godine za asistente u nastavi, zahvaljujući Europskom socijalnom fondu, biti izdvojeno 44 milijuna kuna više nego lani i dodao da je prosvjed roditelja djece s teškoćama dobar kao poruka da se treba izdvajati više novca.

"Nadam se da ćemo ovaj tjedan uspjeti zaposliti pomoćnike u nastavi. Nažalost, podiglo se mnogo buke oko toga. Točno je da neće svi dobiti asistenta, ali mi smo ove godine uspjeli, zahvaljujući Europskom socijalnom fondu, izdvojiti čak 44 milijuna kuna više nego prošle godine. Tako ćemo zaposliti, umjesto 800, čak 1200 pomoćnika u nastavi što je povećanje za 50%", rekao je ministar Mornar komentirajući prosvjed roditelja djece s teškoćama na Markovom trgu u Zagrebu.

Ministar je rekao kako je taj prosvjed dobar kao poruka da treba izdvajati više novca, dodavši kako je činjenica da u ovogodišnjem proračunu za to nisu predviđena sredstva.

"Nemam točno brojke koliko će djece biti bez asistenata. Znamo da djece s teškoća imamo oko 18000, da ih je oko 4000 u centrima pa su zbrinuti, a od preostalih njih 7000-8000 ima potrebu za asistentom. Tih sredstava sada u proračunu nema. Nadam se da ćemo sljedeće godine ponovno kroz neke fondove i dalje povećavati broj pomoćnika u nastavi, kao što to ove godine povećavamo za 50%", kazao je ministar.

09.09.2014. 10:12:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh