« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
favoriziranje

Pomoćnik direktora u HGK angažira vlastitu tvrtku

Marijan Kavran na visokoj je poziciji u HGK i često za savjetničke poslove angažira tvrtku 'Centar za razvoj i marketing'

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Joško Ponoš/Cropix)
Više o

HGK

,

Nadan Vidošević

,

Marijan Kavran

,

Centar za razvoj i marketing

,

drvoprerađivačka industrija

Nezavisni predsjednički kandidat Nadan Vidošević o Hrvatskoj gospodarskoj komori uvijek govori s puno riječi hvale, a hvali i visokokvalitetne i visokoobrazovane zaposlenike u HGK. Jedan od njih bi trebao biti i Marijan Kavran, pomoćnik direktora u HGK koji je angažiran prije tri godine kako bi izvukao drvoprerađivačku industriju u Hrvatskoj iz velikih problema.

No, kako doznaje Index, HGK vrlo često za velike svote novca angažira privatnu tvrtku za savjetničke poslove, i to baš tvrtku ''Centar za razvoj i marketing" Marijana Kavrana. Index piše i kako postoji niz tvrtki koje se otvoreno favoriziraju tako da im se opraštaju dugovi s međunarodnih sajmova. Kavran je navodno osnovao i klaster s nekim drvoprerađivačima koje je uključio u projekt hrvatske izvozne ofenzive.

Iako je na visokoj poziciji (pomoćnik direktora Sektora za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo) Kavran ima srednju stručnu spremu, upisao je nekoliko fakulteta koje nije završio, a u poslovnoj biografiji ima samo jednu propalu pilanu koju su mu oduzele Hrvatske šume.

Vidošević slučaj nije htio komentirati, a iz HGK hvale Kavrana. Kažu da ''nije diplomirao zbog poslovnih angažmana'', te da je ''jedan od najkvalitetnijih ljudi i najagilnijih u afirmaciji drvne industrije''. Napominju da su ga angažirali i jer je '' lobirao za dolazak talijanskog Calligarisa na hrvatsko tržište''.

Na spomenuto angažiranje Kavranove tvrtke za poslove u HGK, odgovaraju da je on ''bio direktor tvrtke do kraja 2005., odnosno prije prelaska na rad u HGK''. Index, pak doznaje da se Kavran i dalje vodi kao član Uprave tvrtke.

06.12.2009. 23:15:21
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh