« Film
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
KARLOVAC

"Poljubac mačkice" osvojio Grand Prix Festivala i Revije

Svečanom dodjelom nagrada 15. filmske revije mladeži, za domaće autore, i "3. Four River Film Festivala", za inozemno stvaralaštvo mladih, zatvorena je ta filmska manifestacija

film
film (CROPIX)
Više o

nagrade

,

Four River Film Festival

,

Hilary Mantel

Po odluci festivalskog žirija Grand Prix Festivala i Revije dodijeljen je filmu "Poljubac mačkice" autora Hye-Jo Hwanga, Ji-Hye Hwanga i Huee-Hoon Kima iz Južne Koreje. Nagradu publike osvojio je kineski film "Buđenje" S.T.F.A. Yung Yau College.

U domaćoj konkurenciji u sklopu Filmske revije mladeži nagradu je u kategoriji najboljega animiranog filma osvojio "Knjiški čovjek" autorice Maše Borović iz Škole likovnih umjetnosti iz Splita, najboljim dokumentarnim filmom proglašen je "Onaj kojeg nema" Darka Stankovića iz Gimnazije Dubrovnik, najbolji igrani film je "Bunc almighty", a najbolji u kategoriji slobodnog stila "Kišni dan s mog balkona", filmovi Mihovila Plečkog iz filmske autorske grupe "Enthusia Planck" iz Samobora.

U međunarodnoj konkurenciji u sklopu Four River Film Festivala nagrađeni su animirani film "Hudud" skupine autora belgijskog kluba Camera - Etc, a najbolji dokumentarac je "Mlade dame" Martine Hudorovič iz DZMP Luksuz Produkcije iz Slovenije. Najbolji igrani film je danski "Ako me voliš" autorice Natashe Ramlow Lerche-Jensen iz filmske škole Station Next, a najbolji u kategoriji slobodnog stila je film "Od izbora do promjene" Jacka Crookera iz kluba Flix, Suited and Booted Studios iz Velike Britanije.

Nagradu "Žuta zastava", koja je prvi put dodijeljena za doprinos nenasilju na filmu, osvojio je animirani film grupe autora iz Belgije iz kluba "Camera - ETC". Dodjeli te nagrade prethodila je tribina "Filmom i mladošću protiv nasilja", koja se održala pod pokroviteljstvom Ureda pravobraniteljice za djecu i Hrvatske radio-televizije.

Filmska revija mladeži nacionalna je revija srednjoškolskog filma koja se u organizaciji Hrvatskoga filmskog saveza i Kinokluba "Karlovac" posljednjih četiri godine održava u Karlovcu. U sklopu revije od 2008. organizira se i međunarodna inačica "Four River Film Festival". (hina/metro-portal)

12.09.2010. 19:15:28
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh