« Ekosfera
objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci

Političar preporuča pulovere protiv cijena energenata

Thilo Sarazzin, kontroverzni berlinski lokalni ministar financija ima "rješenje"

Fotografija vijesti
Više o

rast cijena

,

cijena nafte

,

cijene nafte

,

Thilo Sarazzin

Ministar financija savezne pokrajine Berlina, kontroverzni političar Thilo Sarazzin, preporučio je građanima, u razgovoru za dnevnik "Rheinische Post" od utorka, da na rast cijena energenata reagiraju toplijom odjećom.

"Jedini odgovor na rast cijena energenata je smanjiti grijanje i obući debele pulovere", rekao je Sarazzin.

"Kada se račun za grijanje izjednači s računom za stanarinu, mnogi će se zapitati nije li razumno toplije se obući i temperaturu u stanu smanjiti na 15 stupnjeva", smatra socijaldemokratskski ministar financija njemačke metropole.

On je istodobno odbacio prijedlog saveznog ministra za zaštitu okoliša Sigmara Gabriela koji je za socijalno ugrožene građane zatražio smanjene cijene energenata.

"Socijalno ugroženima država već sada plaća račune za struju i grijanje i ja ne vidim zašto bi tu praksu trebali mijenjati", rekao je Sarazzin.

Socijaldemokratski političar je poznat po kontroverznim istupima u javnosti posebice zbog izjava glede socijalne politike. Tako je u veljači ove godine, na pritužbe primatelja socijalne pomoći da je 345 eura mjesečno premalo za prehranu, sastavio dnevni jelovnik koji je stajao samo 3,76 eura. (HINA)

29.07.2008. 14:24:22
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh